Welke creditcards zijn er in Nederland beschikbaar?

Ondanks dat in Nederland veel wordt betaalt met de klassieke pinpas zijn creditcards ook steeds populairder. En ook niet gek, want dit zorgt voor een stukje betaalgemak. Wij bespreken op deze pagina alle creditcard aanbieders met je. Hierbij kijken we naar zowel creditcard aanbieders en prepaid creditcardaanbieders.

Welke creditcards zijn er?

Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten creditcards om uit te kiezen. Iedere creditcard maatschappij heeft weer eigen voorwaarden, prijzen en voordelen. Daarom hebben wij de meest gekozen creditcards hieronder voor je op een rijtje gezet.

Graag een volledig overzicht? Wij hebben ook de 70 verschillende creditcards die beschikbaar zijn in Nederland op een rij gezet.

Visa world card

Om te beginnen heb je de welbekende Visa world card. Deze is het eerste jaar gratis. De jaarlijkse kosten voor deze visa card zijn daarna 39,95 per jaar. Voor het opnemen en/of storten van contant geld betaal je verder niks extra. Bij een positief saldo betaal je geen rente over de aankopen met je visa world card. Goed om te melden: dit gaat om bankonafhankelijke creditcards.

Mastercard classic

Ook heb je dan nog de mastercard classic. De jaarlijkse bijdrage is 29,95 en het bestedingslimiet is 5000 euro. Je hebt er geen minimum inkomen voor nodig. Ook heb je een aankoopverzekering waarmee jouw producten 180 dagen verzekerd zijn. Het hoge bestedingslimiet in combinatie met de verzekeringen is ideaal voor online aankopen.

Bunq

Ook is in Nederland de prepaid creditcard van Bunq erg populair. Bij de meeste banken kan je alleen met je betaalpas betalen, en niet echt sparen. Bunq is daarin anders: je kan namelijk een speciale spaarrekening openen.

En dat niet alleen, want je hebt keuze uit verschillende abonnementen om zo je online betalingen te doen of te betalen in het buitenland. Het goedkoopste abonnement is Easy Bank, een rekening voor 2,99 per maand.

Revolut

Ook Revolut is steeds meer in opkomst in Nederland. Wanneer je een creditcard voor een bepaalde periode wil gebruiken is een prepaid creditcard ideaal. Je stort dan zelf geld op de rekening om mee te betalen.

Dit is ook de meest gekozen creditcard voor vakanties. Veel creditcardmaatschappijen bieden zulke kaarten niet aan. De prepaidkaart zorgt ervoor dat jij je volledige reis kan betalen, omdat deze in vrijwel alle landen wordt geaccepteerd. Zo kan je bijvoorbeeld ook hiermee je hotel boeken. Een goede creditcard dus.

Openbank R42

De Openbank R42 kaart is te gebruiken in zowel fysieke als online winkels. Ook kan je hotelovernachtingen reserveren, een auto huren en tickets bestellen. Kortom: ideaal om je vakantie mee te plannen. Wanneer je de kaart bestelt moet je 1,99 euro betalen voor de verzending én je kan 5 keer per maand kosteloos geld opnemen.

ANWB visa classic card/ ANWB visa world card

ANWB specialiseert zich in onder andere reisverzekeringen en pechhulp. Maar ze hebben ook hun eigen creditcards. Vrijwel al je aankopen zijn dan maar liefst 180 dagen verzekerd. Je inkomen moet wel minstens 1.150 euro per maand zijn én je moet lid zijn van de Anwb.

De kosten? Deze zijn 16 euro per jaar. Je kan ook kiezen voor een anwb visa silver card of gold card. Bij de Silver betaal je net iets meer: 26,5 per jaar. Je bestedingslimiet is dan ook hoger en je bent dan 270 dagen verzekerd.

De gold card kost 38,5 en je bent dan zelfs 365 dagen verzekerd. Je kan de creditcard ook aanschaffen met aanvullende verzekeringen zodat je goed voorbereid op vakantie kan gaan.

American Express

Je hebt ook de American Express gold card en American Express platinum card. Met de platinum card kan je profiteren van duizenden extra voordelen (ja, echt waar) en het bestedingslimiet ligt ook een stuk hoger.

Zo krijg je bijvoorbeeld korting op hotels en vliegtickets. Hier staat wel wat tegenover: de kosten zijn 65 euro per maand. Dit is een bankonafhankelijke creditcard, net zoals visa en mastercard. Het is geen goedkope creditcard, maar wel één van de beste creditcards. Je kan ook een extra creditcard afsluiten.

Ook heb je dan nog de American Express Green Card. Hiervoor kom je alleen in aanmerking als je geen negatieve BKR registratie hebt en een inkomen van minstens 18.000 euro per jaar. Je kan dan gebruik maken van een spaarprogramma. Iedere keer als je betaalt spaar je punten voor voordelen.

ING

Eén van de Nederlandse banken met een eigen creditcard is de ING. De meeste creditcards bieden geen studenten creditcard: de ING wel. Dit is misschien ook direct de voordeligste creditcard. De vaste kosten zijn slechts 14,40 per jaar. Ook heb je een normale creditcard, deze kost 19,80 per jaar. Het bestedingslimiet ligt dan ook vele hoger: 5000 euro.

Rabobank

Ook de Rabobank heeft een eigen creditcard. Je hebt de standaard Rabocard om mee te beginnen. Deze heeft een maximum bestedingslimiet van 10.000 euro én komt met 180 dagen verzekering op je aankopen. Bij de Rabo goldcard zijn je aankopen 360 dagen verzekerd en is het maximum limiet 50.000 euro.

Veelgestelde vragen

Wat is de meest gebruikte creditcard?

Visa of Mastercard is wereldwijd de meest gebruikte creditcard.

Welke creditcards vallen onder ICS?

Visa World Card (Gold).
Mastercard Classic.
ANWB Visa Classic Card.
Creditcards van ABN AMRO, ASN Bank, Knab, RegioBank en SNS

Welke creditcard aanbieders zijn er?

Er zijn heel veel verschillende creditcard aanbieders. Denk aan ICS. Hieronder vallen Visa, MAstercard, Abn Amro, Knab, Regiobank, ASN Bank en de SNS. Ook heb je dan nog American Express, ING en Rabobank.