Geld overmaken van creditcard naar betaalrekening

Geld vanaf je creditcard overboeken is mogelijk naar zowel jouw eigen gekoppelde betaalrekening als andermans betaalrekening. Echter kan dit laatste enkel met een ‘omweg’, vaak door middel van een bankoverschrijving.

Wil je precies weten hoe geld overboeken vanaf jouw creditcard in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Hoe kan je geld overmaken naar jouw eigen bankrekening?

Bij de meeste aanbieders kan je eenvoudig geld van jouw creditcard naar de betaalrekening overboeken. Dit moet echter wel de gekoppelde tegenrekening van de creditcard zijn. Zo kan je, als je een maand krap zit, toch een rekening of automatische afschrijving betalen.

Er zitten wel nadelen verbonden aan het overmaken van geld naar eigen bankrekening, namelijk:

  • Bij een negatief saldo op jouw creditcard worden altijd transactiekosten in rekening gebracht.
  • Als je geld overmaakt duurt het 2 tot 3 dagen voor het op de bankrekening staat.
  • Onbeperkt geld overboeken naar jouw bankrekening is niet mogelijk, het maximale bedrag is afhankelijk van je creditcard bestedingslimiet.

Geld overboeken is vaak eenvoudig te regelen via jouw creditcardaccount op de website of in de bankieren app. Als er een negatief saldo op je creditcard staat, dan kan overboeken vaak enkel telefonisch.

Kosten

Als er geen extra geld op je creditcard staat, dan gebruik je jouw bestedingslimiet en betaal je dus transactiekosten. Bij de meeste aanbieders ligt dit rond de 2 tot 2,5% van het totale opnamebedrag.

Heb je wel saldo op je creditcard, dan betaal je vaak geen extra kosten voor de transactie en kan je dit volledige saldo gratis overmaken naar de tegenrekening van die creditcard.

Positief saldo kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door:

  • Een terugboeking van een product of dienst die je met creditcard betaalde.
  • Het terugdraaien van een creditcardbetaling, bijvoorbeeld na een gewonnen geschil.
  • Geld over te maken naar de tegenrekening van jouw creditcard.

Hoe kan je geld overmaken naar een andere bankrekening?

Geld overboeken van jouw creditcardrekening naar een andere rekening kan alleen via een omweg, namelijk door middel van een bankoverschrijving. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een tussenpersoon, een bank of dienst, worden hier vaak kosten voor in rekening gebracht.

Er zijn twee mogelijke omwegen, namelijk:

  • PayPal
  • Een geldtransferdienst

PayPal

Als je de bankrekening van jouw creditcard gekoppeld hebt aan PayPal en de ontvanger heeft zijn eigen bankrekening gekoppeld, dan kan je eenvoudig geld overboeken van jouw rekening naar die van hem.

Let op: Dit werkt alleen als jullie beide gebruik maken van de dienst en als er internetontvangst is.

De kosten hiervoor zijn relatief laag. Als je euro’s overmaakt naar een andere eurorekening, dan betaal je niets. Verzend je geld naar een land met vreemde valuta, dan betaal je vaak 2 tot 5 euro per transactie.

Geld transfer

Een duurdere optie is om gebruik te maken van een tussenpersoon, een zogenoemde geldtransferdienst. Bekende voorbeelden hiervan zijn Wester Union en Wise.

Deze diensten zijn wereldwijd beschikbaar en geld overmaken is zelfs mogelijk naar personen zonder eigen bankrekening.

De kosten hiervoor kunnen echter wel flink oplopen en zijn erg wisselend per aanbieder. Daarnaast kunnen de kosten verschillen als je geld overboekt naar een bankrekening of als de ontvanger contant geld komt afhalen.

Een Tikkie betalen

Het is niet mogelijk om een Tikkie te betalen met een creditcard. De reden hiervoor is niet duidelijk, maar de beroemde app van ABN AMRO (de oprichter) laat het simpelweg niet toe, omdat je enkel een IBAN-nummer in kan voeren.

Andere betaalsystemen zijn (nog) niet geïntegreerd in de app en het is ook niet duidelijk of dat er ooit van gaat komen. Er zijn tot dusver geen plannen bekend.

Kort samengevat

Geld overboeken van jouw creditcard kan zowel naar de eigen gekoppelde bankrekening als naar andermans bankrekening. Bij een positief saldo op je creditcard is overboeken naar jouw eigen bankrekening gratis. Moet je jouw bestedingsruimte aanspreken, dan zijn er kosten aan verbonden.

Geld overboeken naar de bankrekening van een ander kan alleen via een omweg, zoals met PayPal of via een geldtransferdienst. Je maakt hierbij gebruik van een tussenpersoon en aan het gebruik van een transferdienst zijn (flinke) kosten verbonden. Een Tikkie betalen met jouw creditcard is niet mogelijk.

Zie je het gemak van een creditcard en wil je een creditcard aanvragen? Vergelijk dan direct alle creditcards en vraag er snel en gemakkelijk één aan!

Veelgestelde vragen

Hoe kan je geld van je creditcard overmaken naar betaalrekening?

Heb je een positief saldo? Dan kan dit vaak gemakkelijk via jouw account op de website of in de bankieren app. Bij een negatief saldo kan geld overmaken meestal alleen telefonisch.

Hoe lang duurt overboeking creditcard naar bankrekening?

Meestal duurt overboeking zo’n 2 tot 3 werkdagen.

Kan je een tikkie betalen met creditcard?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik met een creditcard een rekening betalen?

Vaak kan dit online, op dezelfde manier als betalen via iDeal. Worden creditcardbetalingen niet ondersteund, dan zijn er externe diensten op de markt die als tussenpersoon fungeren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *