Creditcard aanvragen

Overzicht van de aan te vragen creditcards:

Het aanvragen van een creditcard

  1. Vergelijk de verschillende soorten creditcards op creditcardvergelijken.nl voordat je begint met een creditcard aanvragen.
  2. Kies de creditcard die past bij jouw wensen. Je kunt selecteren op basis van jaarlijkse kosten, het bestedingslimiet en de voorwaarden.
  3. Vraag de creditcard aan door op de groene knop “Bekijk creditcard” te klikken. Wij sturen je door naar het aanvraag proces van de creditcard.
  4. Vul je persoonlijke gegevens in om de creditcard aan te vragen.
  5. Na het invullen van de gegevens kan om verificatie gevraagd worden en doet de creditcardmaatschappij een BKR-toetsing. Bij prepaid creditcards is dit niet het geval, die kun je aanvragen zonder BKR-toetsing.
  6. Na goedkeuring ontvang je binnen 10 werkdagen de creditcard, met uitzondering van virtuele creditcards, per post thuisgestuurd.

Tijdens het aanvraag proces vragen de meeste creditcardmaatschappijen om de volgende gegevens:

  • Adresgegevens
  • Kopie van rekeningafschrift
  • Kopie van ID-kaart of paspoort
  • Je burgerservicenummer (BSN)

Kan ik een creditcard aanvragen?

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je een creditcard aanvragen. Voor de aanvraag creditcard hebben de reguliere creditcards vaak een inkomenseis. Je moet voldoende inkomen, namelijk minimaal €1150 bruto per maand, om in aanmerking te komen voor een creditcard. Het voordeel van een creditcard is dat je aankopen automatisch verzekerd zijn. Vaak 180 tot soms wel 365 dagen.

creditcard aanvragen diverse iconen

Voor een creditcard aanvraag wordt gekeken of je geen negatieve BKR notering hebt. Als de BKR check gedaan is en je hebt geen negatieve BKR notering dan zal de creditcard aanbieder de kaart binnen 10 werkdagen naar je toesturen.

Ben je tussen de 18 en 27 jaar, studeer je nog en heb je een relatief laag inkomen? Dan is een studenten creditcard een goede keus. Je moet weliswaar wel een inkomen hebben van minimaal €500 per maand, maar de inkomenseis is een stuk lager ten opzichte van een reguliere creditcard. Ook is de jaarlijkse bijdrage een stuk lager dan van normale creditcards.

Heb je geen inkomen of een negatieve BKR registratie? Dan kun je kiezen voor een van de vele prepaid creditcards die er zijn. Een prepaid creditcard vereist geen BKR check waardoor je altijd deze creditcard kan aanvragen.

Hoe lang duurt een creditcard aanvraag?

Hoe lang een creditcard aanvraag duurt, hangt af van het type creditcard dat je aanvraagt. Kies je voor een normale kredietkaart dan is de verwerkingstijd van het aanvragen credit card doorgaans 10 werkdagen, een prepaid kaart 3 tot 5 werkdagen en een virtuele creditcard aanvragen kan je zelfs binnen 10 minuten.

Kijk goed waar je de kaart voor wilt gebruiken. Zo kun je geen vliegtickets of een huurauto boeken met een virtuele creditcard. Daar heb je een normale creditcard voor nodig. Informeer en lees je tijdig in om teleurstelling te voorkomen.

Let op: Vanwege de drukte kan het op dit moment bij Visa en Mastercard tot wel 6 weken duren om een creditcard thuis bezorgd te krijgen. Een nieuwe creditcard aanvragen kan je daarom maar beter op tijd doen.

Veelgestelde vragen

Kan je zomaar een kredietkaart aanvragen?

Iedereen kan een krediet kaart aanvragen. Je moet wel rekening houden met bepaalde inkomenseisen of, wanneer je voor een prepaid creditcard kiest, accepteren dat je enkel gebruik kan maken van de kaart waar je er eerst zelf tegoed op stort.

Wat moet je verdienen voor een creditcard?

Voor normale creditcards begint de inkomenseis vanaf €1150,- bruto per maand. Wanneer je een luxere creditcard wilt kopen, zoals de Gold, Platinum of Black creditcard die Visa en Mastercard aanbieden, dan heb je hogere inkomenseisen waar je aan moet voldoen.

Hoe krijg ik een creditcard zonder BKR?

Wanneer je creditcards zonder BKR wilt aanvragen dan heb je de keus tussen Prepaid en virtuele creditcards. Bij beide kaartvormen hoef je geen BKR toetsing te doen.

Hoe kom ik snel aan een creditcard?

De snelste manier om aan een creditcard te komen is om te kiezen voor een prepaid creditcard. Specifiek de virtuele creditcards. Na aanvraag kan je al binnen 10 minuten betalingen doen met deze creditcard.

Waar kun je het beste een creditcard aanschaffen?

Er zijn in Nederland diverse creditcard aanbieders. Toch bieden ze allemaal de creditcards aan van de drie creditcardmaatschappijen: Visa, Mastercard en American Express. Op deze website vind je alle creditcards die beschikbaar zijn in ons land.