Visa card aanvragen

Een Visa card aanvragen doe je het best door alle Visa cards op creditcardvergelijken.nl te vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een reguliere kaart of een prepaid kaart: wij bieden je een volledig overzicht van alle Visa creditcards die in Nederland aan te vragen zijn.

Aan welke eisen moet je voldoen om een Visa Card aan te vragen?

visa creditcard aanvragen

Wanneer je een Visa creditcard wilt aanvragen dan moet je minimaal 1150 euro netto per maand verdienen. Als je voldoet aan deze inkomenseis dan is het ook belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt. Wanneer je schulden hebt, wordt de aanvraag van je visa card in bijna alle gevallen geweigerd.

Voordelen van een Visa kaart aanvragen

Een Visa creditcard aanvragen heeft een aantal voordelen, waaronder:

 • Visa is de grootste creditcardmaatschappij met de meeste klanten;
 • 54% van de creditcards die uitgegeven worden zijn van het merk Visa;
 • Klanten waarderen de creditcardmaatschappij via ICS op Trustpilot met ruim 4 van de 5 sterren;
 • 180 dagen aankoopverzekering;
 • Brede keus aan verschillende creditcards;
 • Visa geeft via ICS bankonafhankelijke creditcards uit;
 • De Visa kaart komt met diverse extra’s zoals kortingen en aanvullende reisverzekeringen;
 • Eenvoudig betalen met Visa in Nederland.

ICS en Visa creditcard

In Nederland worden de Visa creditcards uitgegeven door International Card Services, ook wel ICS afgekort. ICS is naast American Express en de grote banken in Nederland een van de weinige kaart uitgevers in Nederland. Zo beheert ICS ook de bekende Mastercard creditcard.

Bekende onafhankelijk creditcards die ICS uitgeeft zijn:

 • ANWB Visa Classic Card (speciaal voor ANWB leden)
 • Visa World Card
 • Visa Business Card
 • Visa World Panda Card

Visa bankonafhankelijke creditcards

Een bankonafhankelijke creditcard houdt in dat je de creditcard kan koppelen aan een rekening bij iedere bank. Of je dus klant bent bij Rabobank of bij Knab bank, je kan altijd de kaart koppelen aan jouw huidige rekeningnummer.

Wat is een Visa kaart? Is Visa een creditcard?

Nee, Visa is geen creditcard. Visa is een creditcardmaatschappij maar geeft zelf geen creditcards uit. Visa, in 1958 opgericht door Bank of America, is het bedrijf achter de creditcards die de transacties verwerken en maakt betalingen mogelijk. Visa heeft zelf een wereldwijd betaalnetwerk (VisaNet) uitgerold. Vandaar dat je het Visa logo op veel creditcards ziet staan.

Visa zakelijke creditcard

Naast de creditcards voor de consumentenmarkt heeft Visa ook een aantal zakelijke creditcards in het assortiment. Lees meer over de zakelijke Visa creditcard om alle voordelen van deze kaart te ontdekken.

Veelgestelde vragen over Visa Cards

Wat kost een Visa Card?

Een bekende prepaid Visakaart is de ICS Go Card en kost eenmalig €65,-. De kaart is drie jaar geldig. Wil je een reguliere creditcard dan is de goedkoopste kaart de ANWB Visa Classic Card (€16 per jaar). Geen ANWB Lid? Dan is de Visa World Card of de Visa World Panda Card de instapkaart. Deze twee creditcards hebben beide een jaarlijkse bijdrage van €36,50.

Wat kun je met een Visa Card?

De Visa creditkaart heeft veel voordelen. Bekijk op deze pagina alle voordelen van de Visa credit card.

Waar kan ik een visa kaart aanvragen?

Via creditcardvergelijken.nl kan je jouw Visa kaart aanvragen. Je kunt eenvoudig vergelijken op basis van inkomenseis, voorwaarden en extra’s. Eenmaal op basis van jouw wensen de keus gemaakt? Dan kan je de juiste visacard aanvragen.

Hoe werkt de Visa creditcard?

Visa werkt net als elk ander merk creditcard. Je doet betalingen met de kaart en aan het eind van de maand wordt het bedrag wat je hebt gespendeerd van je rekening geïncasseerd. Betaal je elke maand netjes dan hoef je geen rente te betalen. Zodra je niet aan je betalingsverplichtingen kan voldoen dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.