Wise VS Revolut: Wij vergelijken de 2 voor jou!

Ben jij op zoek naar een internationale bank? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vergelijken wij namelijk twee van de meest populaire internationale banken met elkaar: Revolut vs Wise. Welke is het beste, en nog belangrijker: welke past het beste bij jou? Wij bespreken de kosten en tarieven, gebruikerservaring, extra functies en reviews van huidige klanten.

Wise creditcard

Inclusief gratis betaalrekening

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Eenmalige kosten á €9,-
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis

Revolut Standaard


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis

Revolut Plus


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

Revolut Premium

3 maanden gratis

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 2 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

Revolut Metal Card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

Wise en Revolut

Laten we starten met wat achtergrondinformatie over de banken. Revolut is opgericht in 2015 en het hoofdkantoor zit momenteel gevestigd in het bruisende Londen. Ze zijn internationaal actief en je kan bij ze terecht voor multi-valuta rekeningen, cryptocurrency trading en ook diverse investeringsdiensten. Sterker nog, via de app kan je zelfs goud of zilver kopen!

Wise is opgericht in 2011 en bestaat dus al iets langer. Wat opvalt is dat ook van deze bank het hoofdkantoor in Londen gevestigd zit. Niet gek, aangezien het een financiële kapitaalstad is. Je kan in maar liefst 160 landen betalen in 40 verschillende valuta. Dit voor zowel een zakelijke rekening als particulier. Verder krijg je ook rente over jouw geld met door de overheid gegarandeerde activa. Ook bij Wise kan je overigens een multi currency account openen.

Kosten en tarieven van Wise en Revolut

Aan welke kosten moet je dan denken bij het openen van een rekening bij Wise of Revolut? Wij hebben onderstaand de verschillende kosten voor je op een rij gezet.

Revolut

Bij Revolut kan jij in principe gratis een rekening openen. Hier zitten dan wel extra kosten aan verbonden wanneer je bijvoorbeeld geld wil opnemen. De wisselkoersopslag is bij de bank 1% en je betaalt geen transactiekosten (transfer fees).

Om jou zo vrij mogelijk te laten in de keuze kan je kiezen uit 5 abonnementen:

 • Standaard: dit is de kosteloze rekening. Dit ook met een spaarrekening.
 • Plus: de Plus rekening kost € 2,99 per maand. Maandelijks kan je dan tot 200 euro kosteloos opnemen. Verder mag je al jouw online aankopen binnen 90 dagen retourneren.
 • Premium: voor € 9,99 per maand kan jij onbeperkt van valuta wisselen, krijg je 5% cashback bij boekingen voor hotels en maximaal 400 euro kosteloos opnemen.
 • Metal: dit is een meer premium variant van de Revolut creditcard en kost ook aanzienlijk meer: € 18,99 per maand. Dit met 1% cashback op al jouw aankopen en tot 800 euro opnemen zonder kosten. Verder krijg je ook een aankoopbescherming tot 10.000 euro per jaar bij diefstal of beschadiging.
 • Ultra: de allerduurste en meest luxe credit card van Revolut is de Ultra voor € 50 per maand. Met de black card krijg je tot 5.000 euro korting op: treinen, vluchten, hotel en accomodaties. Verder profiteer je van toegang tot airport lounges en een totale reisdekking.

Je kan dus een gratis spaarrekening openen en een betaalrekening vanaf €2,99 per maand. Extra betaalrekeningen zijn niet mogelijk, maar extra bankpassen wél. Verder betaal je bij Bunq geen wisselkoersopslag bij betalingen in vreemde valuta. De eerste 6 geldopnames zijn gratis, daarna betaal je 99 cent voor de eerstvolgende 5 geldopnames.

Wise

Bij Wise werken ze net even iets anders. Zo kan je gratis een account aanmaken en een rekening openen. Wanneer je geld wil versturen hangen de transfer fees af van de valuta met een startpercentage van 0.43% over het totaal. Geld opnemen is gratis tot 200 pond per maand. Het ontvangen van geld is over het algemeen gratis.

Valuta en internationale transacties: Wise en Revolut

Zoals eerder gezegd zijn deze banken beide actief op de internationale markt. Hoe zit dat dan met de kosten bij valutawissels en transacties?

Wise

Bij Wise kan je dus in 40 valuta betalen. Wanneer je internationaal geld wil ontvangen of versturen zitten hier soms extra kosten aan verbonden. De wisselkoersopslag is minstens 0.43% ongeacht de valuta. Het exacte percentage is afhankelijk van de desbetreffende munt. Wanneer je mkeer dan 200 pond per maand opneemt betaal je 1,75% van dit bedrag aan transactiekosten. Het overzicht van de exacte kosten staat op de website.

Revolut

Een mooi voordeel: bij Revolut betaal je géén wisselkoersopslag en ook geen transactiekosten als je in een vreemde valuta betaalt. Dat is toch vrij uniek. Wel kan je tot een X bedrag geld opnemen, daarboven betaal je opneemkosten. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het abonnement dat je afsluiten. Zo kan je bij bijvoorbeeld bij het Plus abonnement maximaal 200 euro kosteloos opnemen.

De gebruikerservaring en interface: Wise vs Revolut

Een goede bank zorgt ervoor dat jij je eenvoudig wegwijs kan maken op de website én in de app. Dat moet ook wel, om zo een duidelijk overzicht te hebben van jouw inkomsten en uitgaven. Hoe zit dat dan bij Revolut vs Wise?

Revolut

Bij Revolut oogt de website super modern met strakke vormen: voornamelijk wit, met scherpe zwarte teksten. Daarnaast is het ook heel eenvoudig om een account aan te maken, en de website biedt een breed scala aan functies voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Kortom: je kan je eenvoudig navigeren door de website zonder al teveel moeite te hoeven doen.

De app volgt in grote lijnen dezelfde stijl als de website. Hier heb je een handig overzicht van al je inkomsten en uitgaven, en bovendien kun je ook een spaarrekening openen. Het overzicht van jouw inkomsten is erg duidelijk.

Wise

Wat direct opvalt aan de website van Wise is het veelvuldig gebruik van de kleur groen. Dit in combinatie met zwart en wit oogt het nét wat vrolijker dan de website van Revolut. Er is een duidelijk overzicht te vinden van de kosten en de verschillende features van de bank. Ook kan je binnen no-time een account aanmaken.

Als we dan kijken naar de app van Wise is dit voornamelijk zwart met wit. Je hebt een duidelijk overzicht van jouw geld én ook in verschillende valuta. Verder kan je eenvoudig geld verzenden en toevoegen, wederom in verschillende valuta. Kortom: een overzichtelijke app.

Al een keuze kunnen maken?

Ga naar de website van de aanbieder met de knoppen hier onder!

Extra functies en voordelen van Wise en Revolut

Wat maakt de bank uniek? En welke voordelen kan jij hieruit halen ten opzichte van een andere internationale bank? Hieronder gaan we nog in op de verschillende extra functies van zowel Wise als Revolut.

Wise

Bij Wise kan jij terecht voor zowel grote als kleine money transfers. Via de calculator zie jij precies met welke kosten je dan rekening moet houden. Bij de bank staat transparantie namelijk hoog in het vaandel. Ook hebben ze een speciaal fraudebestrijdingsteam dat 24/7 werkt, waardoor jij constant wordt beschermd tegen de meest geavanceerde vormen van fraude.

Verder kan jij ook rente krijgen over het geld dat op je rekening staat. Een speciale spaarrekening is hier niet voor nodig, iets wat toch vrij uniek is voor een bank. Ook kan je dus betalen in 40 verschillende valuta in 160 landen. Dit kan overigens óók met Apple Pay en Google Pay.

Revolut

Bij Revolut kan je in veel valuta betalen, maar toch minder dan Wise: namelijk 29. Verder is er een unieke bankpas voor kinderen met het nodige ouderlijk toezicht. Dit is een uitstekende manier om jouw kinderen te leren hoe ze met geld moeten omgaan. Ook ontvang je dan bij het boeken van hotels of vluchten tot 3% cashback. Dat je geen wisselkoersopslag betaalt is ook vrij uniek in vergelijking met andere internationale banken.

Hoe denken de klanten over Wise en Revolut

Deze review sluiten we af door de reviews van klanten bij beide banken met elkaar te vergelijken. Hoe huidige klanten denken over de bank zegt vaak ook wat over de service en betrouwbaarheid waar jij op kan rekenen. Om hier een goed beeld bij te krijgen gebruiken wij reviews van het onafhankelijke platform Trustpilot.

Wise

We hebben eerst gekeken naar Wise. Dit bedrijf scoort een 4,2 uit 5 sterren met meer dan 195.000 reviews! Een behoorlijk prestatie dus. Maar liefst 83% van de reviews is beloond met 5 sterren. Zo wordt het bedrijf rijkelijk geprezen om de goede klantenservice en dat geld overmaken naar andere landen enorm eenvoudig wordt gemaakt.

De bank geeft zelf aan actief oplichting te bestrijden met een speciaal team. Toch lijkt dit niet altijd even goed te gaan als we de reviews van de klanten mogen geloven.

Revolut

Bij Revolut zijn er 141.000 reviews te vinden met een 4,3 gemiddeld. Dat verschilt dus niet heel veel van Wise. Waar de klanten vooral positief over zijn bij Revolut is de hoge spaarrente en de probleemloze transacties.

Niet iedereen is even te spreken over de bereikbaarheid van de klantenservice. Dit laat nog wel eens te wensen over als we de reviews naast elkaar leggen.

Veelgestelde vragen

Wise en Revolut richten zich beide op een internationale markt. Het grootste verschil is dat je bij Wise in maar liefst 40 valuta kan betalen, bij Revolut zijn dit er 29. Daarnaast verschillen de kosten ook behoorlijk van elkaar.

bunq Mastercard

Geschikt voor autohuur

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele of fysieke creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis

Bunq metal card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 90 dagen aankoopverzekering

ABN AMRO Creditcard


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 2.500
 • warning ABN AMRO betaalrekening verplicht
 • calculator Inkomenseis €1.150
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

ABN AMRO Studenten Creditcard


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 1.000
 • warning ABN AMRO betaalrekening verplicht
 • calculator Inkomenseis €500,-
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

ABN AMRO Gold card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 5.000
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1.150
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

ABN Amro Business Creditcard 


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 2.500
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering