Studenten creditcard aanvragen

Speciaal voor studenten geven de creditcardmaatschappijen studenten creditcards uit. Studenten creditcards zijn vaak goedkoop en je krijgt leuke extra’s, zoals kortingen of cadeau’s. Naast de studenten kaart kan je ook een prepaid creditcard aanvragen als student. Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over een studenten creditcard.

AanbiederCreditcard naamJaarlijkse bijdrageInkomensvereisteBestedingslimietKosten geld opnemenWisselkoersopslagAanvragen
BitpandaBitpanda Visa CardGratisN.v.tPrepaidN.v.t.N.v.t.Aanvragen
OpenbankOpenbank eCommerce CardGratisN.v.tPrepaid (virtuele creditcard)N.v.t.N.v.t.Aanvragen
OpenbankOpenbank R42 MastercardEenmalig €1,99N.v.tPrepaid5x per maand gratis1,5%Aanvragen
RevolutRevolut MastercardEenmalig €6N.v.tPrepaidGratis tot €200, daarna 2%N.v.t.Aanvragen
N26N26 MastercardEenmalig €10N.v.tPrepaidN.v.t.1,7%Aanvragen
ICSICS Go CardEenmalig €65N.v.tPrepaid4%2%Aanvragen
ViabuyViabuy Prepaid Mastercardeenmalig €69,90, €19,90 jaarlijksN.v.tPrepaid€5 per opnameN.v.t.Aanvragen
BunqBunq Mastercard€35,88N.v.tPrepaidAfhankelijk van abonnement2%Aanvragen
ICSMastercard Classic€26€1150€50001% bij positief saldo (max. €1,50), anders 4% (min. €4,50)2%Aanvragen
ICSVisa World CardEerste jaar gratis, daarna €36,50€1150€50001% bij positief saldo (max. €1,50), anders 4% (min. €4,50)2%Aanvragen

Vergelijk studenten creditcards

Studenten creditcard icoon

Als student kan je een creditcard goed gebruiken wanneer je een bestelling in een (buitenlandse) webshop wilt doen, of een vakantie gaat boeken. Of denk bijvoorbeeld aan een minor in het buitenland. Allemaal redenen waarom een studenten creditcard op zo’n moment niet kan ontbreken. Des te meer reden om de studenten creditcards goed met elkaar te vergelijken.

De grote banken zoals Rabobank, ING en ABN AMRO bieden enkel studenten creditcards aan wanneer je al een studentenrekening hebt bij de bank. Voor studenten is de jaarlijkse bijdrage van een creditcard van je eigen bank meestal voordeliger. Ook hoef je geen eenmalige aanschafkosten te betalen.

AanbiederCreditcard naamJaarlijkse bijdrageInkomensvereisteBestedingslimietKosten geld opnemenWisselkoersopslagAanvragen
ABN AMROABN Amro Studenten Creditcard€13,92€500€25004%2%Alleen af te sluiten i.c.m. studentenrekening
SNS bankSNS Studenten Creditcard€14€500€5004% (1% met max. €1,50 bij positief saldo)2%Alleen af te sluiten i.c.m. studentenrekening
INGING Studenten Creditcard€14,40€250€10004% (min. €4,50)2%Alleen af te sluiten i.c.m. studentenrekening
RabobankRabo Student Card€15€1000€1000€4,502%Alleen af te sluiten i.c.m. studentenrekening
ASN bankASN Creditcard€22,50€1150€50004%2%Aanvragen
RegiobankRegioBank Creditcard€23€1150€25001% bij positief saldo (max. €1,50), anders 4% (min. €4,50)2%Alleen af te sluiten i.c.m. jongerenrekening

Hoe krijg je als student een creditcard?

Houd er rekening mee dat, wanneer je als student een creditcard wilt kopen, je een leeftijd moet hebben van tussen de 18 en 27 jaar. Ben je ouder? Dan kom je niet meer in aanmerking voor een studenten creditcard en kun je enkel nog een reguliere creditcard aanvragen of een prepaid creditcard afsluiten.

Het gemiddelde bestedingslimiet van een gewone creditcard ligt hoger dan die van een studentenkaart.

Prepaid creditcards voor studenten

Naast de studenten creditcards heb je ook prepaid creditcards waar je als student mee kan betalen. Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je nooit rood kan staan, omdat je eerst geld moet storten op deze creditcard, voor je het geld kunt uitgeven.

Belangrijk: je netto inkomen

Ben je van plan een creditcard aan te vragen maar doet de uitgever van de kaart of de bank moeilijk vanwege je minimum inkomen? Dan kun je vragen of je ouders garant willen staan voor je kaart.

Tijdens het aanvraagproces moeten je ouders tekenen dat ze borg willen staan voor jou. Dit kan enkel mits ze voldoen aan de inkomenseis van de creditcardmaatschappij en geen eventuele schulden hebben of een negatieve BKR registratie. Het is daarom verstandig dat je ouders een bkr toetsing doen, om er zeker van te zijn of ze in aanmerking komen voor de garantstelling van de creditcard voor studenten.

Veelgestelde vragen over een studenten creditcard

Kun je als student een creditcard aanvragen?

Als student heb je vier opties om een creditcard aan te vragen:
Je vraagt een studenten kaart aan bij je bankrekening
Je vraagt een creditcard voor studenten aan via deze website (zie het overzicht op deze pagina)
Je vraagt een prepaid creditcard aan via deze website
Je vraagt of je ouders borg willen staan voor een reguliere creditcard

Waarom kan ik alleen een studenten creditcard aanvragen?

Het kan voorkomen dat je een negatieve BKR registratie hebt, of niet voldoet aan de inkomenseis om in aanmerking te komen voor een creditcard. In dat geval kun je enkel een studenten creditcard of een prepaid creditcard aanvragen. Wil je een normale creditcard aanvragen, zorg er dan voor dat je ten minste €1150 per maand verdient.

Hoeveel kost een studenten creditcard?

De jaarlijkse bijdrage van een creditcard voor studenten hangt af van het type creditcard. Zo ben je voor een creditcard gekoppeld aan je bankrekening doorgaans €15 á €20 per jaar kwijt. Kies je voor een visa card dan lopen de kosten al snel op tot ongeveer €40 per jaar. Ben je op zoek naar een gratis creditcard voor studenten? Dan adviseren je een kijkje te nemen op onze pagina voor gratis creditcards.

Hoe oud moet je zijn voor een studenten creditcard?

Een creditcard voor studenten kan je aanvragen wanneer je tussen de 18 en 25 jaar bent en studeert. Als je ouder dan 25 jaar bent kun je ervoor kiezen om een prepaid creditcard aan te schaffen.

Kan ik de creditcard van mijn ouders gebruiken?

Officieel mag je niet de creditcard van je ouders gebruiken om betalingen te verrichten. Laat daarom bij een creditcard aanvragen op dat je ouders borg staan. Op die manier is de kaart écht van jou, maar staan je ouders garant.