Bunq VS Revolut: Wat zijn de verschillen?

Het kiezen van de juiste bank kan nog best een opgave zijn. Revolut en Bunq zijn de afgelopen tijd steeds meer in opkomst. Zo is Revolut een stuk meer internationaal gericht, met multi-valuta rekeningen, gratis geldopnames in het buitenland, crytpocurrency trading én investeringsdiensten.

De bank is opgericht in 2015 met het hoofdkantoor in Londen. Nog een vrij jonge bank dus. Bunq is nét iets eerder opgericht dan Revolut: in 2012. Dit in onze hoofdstad: Amsterdam. Bij deze bank staat duurzaamheid en zo min mogelijk CO2 uitstoot hoog in het vaandel. Maar goed, welke bank past dan het beste bij jou? In dit artikel bespreken wij alle verschillen, voordelen en tarieven tussen deze twee banken.

bunq vs revolut

Ons advies: Kies voor Bunq!

Wij hebben alle voor en nadelen voor je op een rij gezet in dit artikel. Onze conclusie is dat je beste af bent bij Bunq. Waarom? Ze zijn duurzaam, hebben een uitstekende klantenservice, scherp geprijst en zijn ook nog eens opgericht in Nederland. Oers Hollands dus!

bunq Mastercard

Geschikt voor autohuur

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele of fysieke creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis

Kosten en tarieven van Bunq en Revolut

Laten we aftrappen met de kosten/tarieven bij beide banken. Dit is natuurlijk één van de belangrijkste factoren wanneer je een betaalrekening wil openen.

Bunq

Wanneer je bij Bunq een bankrekening wil openen heb je vier keuzes qua abonnementen. Dit zowel als zakelijke- en particuliere klant. De eerste 6 geldopnames zijn gratis, daarna betaal je 99 cent voor de eerstvolgende 5 geldopnames. Ook kan je daarnaast een gratis rekening openen om mee te sparen én betalen met Apple Pay. Hieronder een overzicht.

Particuliere rekening

 • Easy Savings: dit is een spaarrekening. Volledig gratis.
 • Easy Bank: dit kost je €2,99 per maand .
 • Easy Money: dit abonnement is €8,99 per maand waarmee je kan sparen, budgetteren en in meer dan 15 valuta’s kan betalen.
 • Easy Green: een speciale, duurzame rekening waarmee je binnen 2 jaar CO2 neutraal wordt. De kosten hiervan zijn €17,99 per maand.

Zakelijke rekening

 • Easy Savings: dit is een spaarrekening. Volledig gratis met rente op bedrijfskapitaal.
 • Easy Bank: dit kost je €6,99 per maand
 • Easy Money: dit abonnement is €12,99 per maand waarmee je kan sparen, budgetteren en in meer dan 15 verschillende vreemde valuta kan betalen.
 • Easy Green: een speciale, duurzame rekening waarmee je binnen 2 jaar CO2 neutraal wordt. De kosten hiervan zijn €22,99 per maand.

Revolut

In tegenstelling tot Bunq kan je bij bij Revolut een volledig gratis betaalrekening afsluiten. Dit op voorwaarde dat je maandelijks niet meer dan 200 euro opneemt uit een geldautomaat. De wisselkoersopslag is 1% van het totaalbedrag. Ook bij Revolut kan je betalen met Apple Pay. In totaal kan je kiezen uit 5 verschillende abonnementen:

 • Standaard: dit is de kosteloze rekening. Dit ook met een spaarrekening.
 • Plus: de Plus rekening kost € 2,99 per maand. Je kan dan iedere maand maximaal 200 euro kosteloos opnemen. Ook kan jij al jouw online aankopen binnen 90 dagen retourneren.
 • Premium: voor € 9,99 per maand kan jij onbeperkt van valuta wisselen, krijg je 5% cashback bij boekingen voor hotels en maximaal 400 euro kosteloos opnemen.
 • Metal: dit is een meer premium variant van de Revolut creditcard en kost ook aanzienlijk meer: € 18,99 per maand. Je krijgt dan standaard 1% cashback op al jouw aankopen en kosteloos tot 800 euro opnemen en een aankoopbescherming tot 10.000 euro per jaar bij diefstal of beschadiging.
 • Ultra: de allerduurste en meest luxe credit card van Revolut is de Ultra voor € 50 per maand.. Deze black card zorgt voor een cashback tot 5.000 euro op treinen, vluchten, hotel en accomodaties. Ook krijg je onbeperkt toegang tot airport lounges en totale reisdekking.

Zoals je kan zien is er bij Revolut voor iedereen wat wils tegen iedere prijs. Ook is er nog een speciale tienerpas beschikbaar met ouderlijk toezicht en limieten op uitgaven.

Valuta en internationale transacties: Bunq en Revolut

Bij zowel Bunq als Revolut betaal je geen wisselkoersopslag of transactiekosten wanneer je in vreemde valuta betaalt. Revolut is ook een bank die zich richt op de internationale markt waardoor betalingen in het buitenland extra eenvoudig worden gemaakt. En ondanks dat Bunq gevestigd is in Amsterdam hoef je je hier dus ook geen zorgen te maken om extra toeslagen.

De gebruikerservaring en interface: Bunq vs Revolut

En hoe zit dat dan met de gebruikerservaring? Ofwel: hoe makkelijk zijn de apps van beide banken te bedienen? En hoe overzichtelijk is de website? Dat bespreken we hieronder.

Bunq

Laten we eerst even kijken naar Bunq. Wat aan de website direct opvalt is dat de hoofdkleur zwart is. Iets wat ervoor zorgt dat je alle informatie op de website goed kan lezen door het contrast tussen de zwarte achtergrond en witte letters. Je kan heel eenvoudig (en ook in een paar minuten) een Bunq account aanmaken.

Ook kan je contact opnemen met de klantenservice via de website én app. Voor de app geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Lekker overzichtelijk en direct inzicht in jouw inkomsten en uitgaven.

Revolut

Bij Revolut ziet de website er toch een tikkeltje anders uit. Voornamelijk wit met duidelijke, zwarte letters. Het tegenovergestelde van Bunq eigenlijk. Wat fijner is blijft uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bij Revolut kan je heel eenvoudig aan account aanmaken en de website bevat veel verschillende features voor zowel business als particulier.

De app heeft qua stijl veel weg van de website. Je hebt een handig overzicht van al jouw in- en uitgaven én je kan ook een spaarrekening openen.

Al een keuze kunnen maken?

Ga naar de website van de aanbieder met de knoppen hier onder!

Extra functies en voordelen van Bunq en Revolut

Bij deze Revolut vs Bunq review hebben we ook gekeken naar de extra functies en voordelen die beide banken aanbieden. Dit maakt ze uniek en kan nét zijn wat het beste bij jou past. We bespreken de unieke, extra functies én voordelen onderstaand.

Bunq

Bunq heeft een aantal interessante functies. Wanneer jij met een groep vrienden bijvoorbeeld wat gaat doen kan je gebruik maken van de auto-slice functie. De kosten worden dan al automatisch gedeeld door het aantal mensen. Met de payment sorter wordt jouw inkomen automatisch verdeeld over een X aantal potjes, zodat jij precies weet waar je geld heen gaat.

Verder is het ook mogelijk om met een Bunq account te investeren én te sparen met rente. En wanneer jij een easy green abonnement afsluit wordt er bij iedere 100 euro die je uitgeeft een boom geplant. Je draagt dus ook je steentje bij aan het klimaat.

Revolut

Bij Revolut kan je in maar liefst 29 valuta betalen zonder een wisselkoersopslag. En dat niet alleen, want er is ook een speciale bankpas voor tieners met ouderlijk toezicht. Zo heb jij als ouder zijnde altijd een overzicht van de uitgaven van je kind(eren). Verder ontvang je bij het boeken van hotels bijvoorbeeld tot 3% cashback én kan je gratis reisverzekering krijgen.

Hoe denken de klanten over Bunq en Revolut

Hoe denken de huidige klanten van deze banken eigenlijk over de verschillende diensten? Zijn ze een beetje tevreden? Hiervoor hebben we gekeken naar de reviews op het onafhankelijke platform Trustpilot.

Laten we beginnen bij Bunq. Er wordt uitermate positief gesproken over de prijs/kwaliteit verhouding van het bedrijf. Ook wordt de relatief hoge spaarrente aangeprezen. Toch klinkt er ook een negatief geluid over de bereikbaarheid van de klantenservice. Dit is niet altijd op het goede niveau dat ze zelf beweren.

Bunq

Revolut

Bij Revolut zijn ze een stuk positiever. Uit meer dan 140.000 scoren ze gemiddeld een 4,3 uit 5 sterren. Een behoorlijke prestatie. Waar klanten het meest positief over zijn? Alles is snel geregeld, je kan eenvoudig betalen en ook met Apple Pay of Google Pay. Daarnaast wordt de app ook hoog aangeprezen. Her en der zien we dat de klantenservice niet altijd even goed meewerkt, maar dat is dan ook het enige.

Welke pas het beste bij jou?

Dus: welke bank past dan het beste bij jou? Dit is voornamelijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wanneer jij bijvoorbeeld duurzaamheid erg belangrijk vindt past Bunq waarschijnlijk beter bij je. Beide banken hebben een overzichtelijke app en betalen is relatief eenvoudig. Daar zit dus niet zoveel verschil in.

Toch valt het op dat klanten positiever zijn over Revolut dan Bunq. Dat zegt wel weer iets over de betrouwbaarheid. Al dien je zulke reviews vaak met een korreltje zout te nemen. Wanneer je regelmatig reist raden wij je eerder Revolut aan dan Bunq.

Veelgestelde vragen

Bunq richt zich meer op milieu en duurzaamheid. Zo wordt er bij iedere 100 euro die je uitgeeft een boom geplant. Revolut richt zich meer op mensen die regelmatig op reis gaan door allerlei handige extra’s te bieden, zoals bijvoorbeeld toegang tot airport lounges en cashback op hotels.

Bunq is een bank waar jij gratis 30 dagen een abonnement kan afsluiten. Wanneer dit bevalt kan je kiezen uit vier verschillende abonnementen, vanaf slechts een paar euro per maand. Dit maakt de drempel om het uit te proberen behoorlijk laag.

Als wij de zeer positieve reviews van ruim 140.000 klanten mogen geloven is Revolut een erg betrouwbare bank.

bunq Mastercard

Geschikt voor autohuur

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele of fysieke creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis

Revolut Standaard


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis