Prepaid creditcard aanvragen

Wil je een prepaid creditcard aanvragen maar weet je niet waar je moet beginnen? Stap 1 is het vergelijken van geschikte prepaid creditcards.

Wat is een prepaid creditcard?

Eigenlijk kan je een prepaid creditcard niet echt een creditcard noemen. Het is een soort debit card. Je kan namelijk niet zoals met een reguliere creditcard kopen en pas eind van de maand betalen. Bij een prepaid kaart stort je eerst tegoed en daarna kan je pas gebruik maken van de creditcard. Je betaalt dus met het geld wat je zelf op de kaart hebt gestort.

hand die een prepaid creditcard vasthoudt

Maar waarom wordt het dan wel een creditcard genoemd? Dat is omdat een prepaid creditcard wel de voordelen heeft van een creditcard. Zodra er eenmaal saldo op je prepaid creditcard staat, werkt de kaart exact hetzelfde als een reguliere creditcard.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Wil je weten hoe een prepaid creditkaart werkt? De eerste stappen om een prepaid kaart te gebruiken zijn anders dan een normale creditcard. Wij leggen hieronder de stappen aan je uit.

Stap 1: Een prepaid creditcard aanvragen

Als je nog geen prepaid creditcard hebt aangevraagd dan moet je dit eerst doen. Je kunt de prepaid creditcard aanvragen op deze pagina. Als je kiest voor een virtuele creditcard (dat is ook een prepaid kaart) dan kan je al binnen 10 minuten beginnen met betalen via je kaart.

Stap 2: Tegoed storten op je kaart

Als je de kaart hebt aangevraagd, krijg je per mail de login gegevens van je prepaid creditcard. Log in op je creditcard account en doe een eerste storting (bijvoorbeeld €100 om eens te testen hoe de kaart werkt). Je kan in de meeste gevallen met iDeal de betaling overmaken of geld storten naar het gekoppelde rekeningnummer van je kaart. Je krijgt (al dan niet tijdelijk) een rekeningnummer dat gekoppeld is aan je creditcard.

Stap 3: Tegoed opgewaardeerd, tijd om te betalen

Zodra je je tegoed gestort hebt en het bedrag verschijnt in je account (ook wel opwaarderen genoemd) dan kan de card gebruikt worden voor betalingen.

Tip: Zorg er altijd voor dat je voldoende saldo op de rekening van je prepaid kaart hebt, anders is de kans groot dat je niet kunt betalen.

Verschil met een Debit Card

We hadden het er al kort over: eigenlijk is een prepaid creditcard een debit card. Het enige verschil is dat bij een debit card het bedrag wordt afgeschreven van je bestaande rekeningnummer en je bij een prepaid creditcard een rekeningnummer krijgt waar je zelf eerst tegoed op moet storten. Je kan een prepaid creditcard dus niet koppelen aan je huidige rekeningnummer. Bij een normale creditcard wordt het geld wel direct van je eigen bankrekening afgeschreven. Hier gelden wel weer aanvullende voorwaarden voor.

Virtuele prepaid card kopen

Een virtuele creditcard is zoals de naam al doet vermoeden een prepaid creditcard maar dan enkel digitaal te gebruiken. Je krijgt dus niet fysiek thuis een creditcard opgestuurd. Het grootste voordeel is dat je de kaart direct na aanvraag kan gebruiken.

Wil je meer lezen over de virtuele prepaid creditcard dan adviseren we je graag op onze speciaal ingerichte virtuele creditcard pagina.

Wat kost een prepaid creditcard?

Het grootste voordeel van een prepaid creditcards is dat ze gratis zijn. Je betaalt enkel eenmalige verzendkosten voor het laten opsturen van je fysieke prepaid kaart.

Kies je voor een virtuele creditcard, zoals de Revolut Card, dan is de kans groot dat de kaart zelf gratis is maar je wel eenmalige activeringskosten betaald of een percentage afdraagt per betaling. Lees je daarom goed in voordat je een prepaid creditcard afsluit.

Naast de goedkoopste prepaid credit cards zijn er ook prepaid cards met aanvullende opties tegen een vast maandelijks tarief.

Voordelen prepaid creditcard

Het aanschaffen van een prepaid creditcard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een reguliere creditcard. Wij hebben de meeste voordelen hieronder voor je opgesomd:

 • Je bepaalt zelf hoeveel tegoed je op je creditcard zet en hoeveel geld je wilt uitgeven
 • Je kan niet rood staan
 • Geen jaarlijkse bijdrage, enkel eenmalige kosten voor verzending of eenmalige bijdrage voor activeren van kaart
 • Je hebt geen minimaal vereist inkomen nodig
 • Geen BKR-toetsing om te controleren of je een negatieve BKR registratie hebt
 • Wereldwijd betalen met je creditcard
 • Keuze uit een prepaid Visa of prepaid Mastercard
 • Geen onverwachte bijkomende kosten
 • Geschikt voor online aankopen (zoals huurauto of betalen in een webshop)
 • In de meeste gevallen een gratis bankrekening bij je kaart
 • Je kan een prepaid kaart gebruiken als tijdelijke creditcard

Wat is de beste prepaid creditcard?

Welke prepaid creditcard het beste is, is afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. We kunnen je wel laten weten welke drie prepaid kaarten op dit moment het meest worden aangevraagd via onze site.

De meest gekozen fysieke prepaid creditcards van januari 2023 zijn:

 1. ICS Go Card
 2. Revolut fysieke Mastercard
 3. ViaBuy Prepaid Mastercard

De meest gekozen virtuele prepaid creditcards van januari 2023 zijn:

 1. Revolut Mastercard
 2. N26 Mastercard
 3. Openbank R42 Mastercard

De verschillen met een reguliere creditcard

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een prepaid creditcard en een normale creditcard? In onderstaande tabel hebben we alle verschillen stuk voor stuk voor je in kaart gebracht.

[TABEL VERSCHILLEN]

 • Kaart opladen met tegoed
 • Geld wordt automatisch van rekening geïncasseerd
 • BKR-toetsing
 • Rood staan mogelijk
 • Inkomenscheck
 • Jaarlijkse bijdrage
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Extra voordelen en kortingen

Veelgestelde vragen over prepaid creditcards

Wat is de beste prepaid credit card?

Welke prepaid creditcard het beste is, is afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. We kunnen je wel laten weten welke drie prepaid kaarten op dit moment het meest worden aangevraagd via onze site.

Waar kan ik een prepaid credit card kopen?

De prepaid credit card is aan te vragen via onze website. Er zijn diverse creditcardaanbieders die een prepaid creditcard aanbieden. Je kunt zowel een prepaid Visa card als een prepaid Mastercard aanvragen.

Hoe werkt een prepaid credit card?

Wil je weten hoe een prepaid creditkaart werkt? De eerste stappen om een prepaid kaart te gebruiken zijn anders dan een normale creditcard. Wij leggen je op deze pagina graag de stappen uit.