Mastercard aanvragen

Mastercard is één van de meest geaccepteerde creditcards ter wereld. Je kun je Mastercard creditcard gebruiken voor van alles, zoals het boeken van huurauto’s en hotelovernachtingen maar ook voor je dagelijkse boodschappen.

Mastercard heeft zelf een eigen assortiment aan kaarten, zoals de Mastercard classic en de Mastercard Gold Card, maar ondersteunt ook creditcards van diverse banken en debet kaarten zoals onze bekende pinpas in Nederland. Zo heeft MasterCard creditcards voor klanten van de Rabobank, ING, ABN Amro en SNS bank. Er zijn creditcards voor zowel hoge als lage inkomens, voor studenten de studenten creditcard en voor het bedrijfsleven de zakelijke creditcard.

Mastercard aanvragen

Onderstaand een overzicht van de meest gebruikte creditcards- en prepaid cards van Mastercard in Nederland:

Geschiedenis van Mastercard

In 1966 startte Mastercard als onderdeel van ICA (Interbank Card Association) een bedrijf waarbij verschillende banken samen krediet verleenden aan consumenten. Pas in 1979 kreeg het de naam zoals we het vandaag de dag kennen: Mastercard.

Tot 2003 heette het onderdeel van Mastercard wat actief was in Europa Eurocard. In datzelfde jaar werd overal ter wereld de naam gelijkgetrokken naar Mastercard. Na Visa is Mastercard de grootste creditcardmaatschappij ter wereld en laat daarmee American Express achter zich op een derde plek.

In Nederland worden de meeste Mastercard kredietkaarten uitgegeven door ICS. Dit bedrijf is ook bekend van de Visa creditcards in Nederland.

Voordelen Mastercard

De Mastercard creditcards zitten bomvol voordelen. Afhankelijk van welke creditcard je kiest krijg je vele extra’s zoals kortingen of speciale acties.

 • Wereldwijd betaalgemak
 • Eén van de meest geaccepteerde creditcards
 • Aankopen 180 dagen verzekerd dankzij de aankoopverzekering
 • Lage jaarlijkse bijdrage (of geen jaarlijkse bijdrage bij een Prepaid creditcard)
 • Keuze uit diverse bankonafhankelijke Mastercards
 • Onbeperkt bestedingslimiet bij diverse masterkaart credit kaarten
 • Ook voor mensen met een laag inkomen (minimaal €1150 netto)

Mastercard creditcard aanvragen

Zodra je hebt besloten een Mastercard creditcard aan te vragen, dan kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal op creditcardvergelijken.nl welke Mastercard je wilt aanvragen. Let goed op de jaarlijkse bijdrage en of je eenmalige kosten moet betalen voor de aanvraag van je kaart. Ook zijn de voorwaarden en het bestedingslimiet handig om naar te kijken bij je vergelijking.
 2. Klik op de groene button “Creditcard bekijken” zodra je je keus hebt gemaakt. Wij verwijzen je nu door naar het bestelformulier van de desbetreffende creditcard.
 3. Vul je persoonlijke gegevens in om de kaart aan te vragen.
 4. Zodra je je gegevens hebt ingevuld, kan de creditcardaanbieder vragen om verificatie. Ook doet de maatschappij een BKR-toetsing om te kijken of je geen negatieve BKR registratie hebt. Dit is niet het geval bij een prepaid creditcard aanvragen.
 5. Zodra je aanvraag goedgekeurd is, wordt binnen 10 tot 15 werkdagen de creditcard per post naar je toegestuurd. Kies je voor een virtuele kaart dan kan je direct aan de slag met het toevoegen van Saldo en betalingen verrichten.

Houd je gegevens bij de hand

Handig om te weten: Tijdens het aanvraag proces wordt er doorgaans om de volgende gegevens gevraagd:

 • Persoonlijke gegevens waaronder naam, telefoonnummer en e-mailadres
 • Adres, postcode en woonplaats
 • Een kopie van je rekeningafschrift
 • Een kopie van je ID-kaart of paspoort
 • Je burgerservicenummer (BSN)

Veelgestelde vragen over een Mastercard aanvragen

Hoe kom ik aan een Mastercard?

Je komt aan een Mastercard door de “Mastercard creditcard aanvragen” stappen op deze pagina te volgen.

Kan iedereen een Mastercard krijgen?

Ja, iedereen kan een Mastercard krijgen. Voor de mensen met een negatieve BKR registratie of een laag inkomen is er de prepaid Mastercard. Voor mensen met een inkomen hoger dan €1150 netto per maand kan je de reguliere Mastercard creditcard aanvragen.

Hoe lang duurt het om een Mastercard aan te vragen?

Tussen de aanvraag en goedkeuring van je creditcard zit afhankelijk van de drukte bij de creditcardmaatschappij, met uitzondering van prepaid creditcards, circa 2 tot 6 weken. Daarna ontvang je z.s.m. je fysieke creditcard per post.

Is een Mastercard hetzelfde als een creditcard?

Mastercard is zowel een creditcardmaatschappij als een creditcardaanbieder. Je kunt dus stellen dat Mastercard inderdaad hetzelfde is als een creditcard. Vraag op deze website jouw Mastercard creditkaart aan.

Welke Mastercards zijn er?

Er zijn te veel Mastercards om op te noemen. Op deze website vind je een volledig overzicht van alle Mastercards die in Nederland beschikbaar zijn. De meest bekende zijn de Mastercard classic en de Mastercard Gold creditkaart.

Wat zijn de kosten van een Mastercard?

De kosten hangen af van het type kaart dat je wilt gebruiken. Een prepaid creditcard is nagenoeg gratis in aanschaf terwijl een reguliere creditcard wel een jaarlijkse bijdrage heeft. Als je een creditcard bij je huisbank afneemt, dan betaal je doorgaans rond de €16 á €20 per jaar terwijl een bankonafhankelijke mastercard (zoals de Mastercard classic) begint bij €26,50 per jaar.