Wat is de goedkoopste creditcard?

De goedkoopste creditcard van januari 2023 is de Revolut Mastercard. Deze creditcard is een prepaid creditcard waar je geen jaarlijkse bijdrage voor betaald. Je betaalt enkel eenmalig €6 verzendkosten voor het opsturen van de prepaid creditcard.

Wat is de goedkoopste Mastercard creditcard?

goedkoopste creditcard kortingsicoon

We hebben het net hierboven al kort toegelicht. De Revolut creditcard is de goedkoopste Mastercard creditcard op dit moment. De tweede en derde goedkoopste mastercard creditcard zijn de Openbank R42 Mastercard en de N26 Mastercard. Dit zijn alle drie prepaid creditcards.

[3x tabel uitleg goedkoopste prepaid kaart]

Liever op zoek naar een reguliere creditcard van Mastercard? Dan is de Mastercard classic de voordeligste creditcard. De Mastercard classic creditcard kost namelijk €26 per jaar. Met een bestedingslimiet van €5000 en een aankoopverzekering, waardoor je aankopen 180 dagen verzekerd zijn, is dit een prima instapkaart.

Wat is de goedkoopste Visa creditcard?

De ANWB Visa Classic Card is de goedkoopste Visa creditcard. De ANWB Visa card is enkel aan te vragen door ANWB leden.

De tweede is de ICS Go Card. Je betaalt voor de ICS Go Card eenmalig €65. Vervolgens is deze kaart drie jaar geldig. Omgerekend zijn de kosten €21,60 per jaar.

En de derde is de Visa World Card met een bestedingslimiet van €5000,- en een aankoopverzekering waardoor je aankopen 180 dagen verzekerd zijn. Deze kaart is het eerste jaar gratis en kost daarna €36,50 per jaar.

[3x tabel uitleg kaart]

Goedkoopste AMEX Creditcard

De goedkoopste American Express creditcards is de Flying Blue Entry Card. De jaarlijkse kosten van deze kaart zijn €35 per jaar en bieden vele voordelen waaronder bij aanvraag je eerste 2500 air miles cadeau. De tweede goedkoopste is de American Express Blue card en als laatste de American Express Green Card die je via de Knab bank kan afsluiten.

Het voordeel van AMEX creditcards is dat een extra card niks extra kost.

[3x tabel uitleg kaart]

Hoe vind je de beste creditcard?

De beste creditcard vinden, die voldoet aan jouw wensen is niet altijd even makkelijk. Het hangt volledig af hoe jij omgaat met je creditcard. Gebruik je hem enkel om op een vakantie een huurauto te boeken of ga je er ook je dagelijkse boodschappen en bestellingen bij bol.com mee doen? Kort samengevat komt het op het volgende neer:

Weinig tot geen gebruik van je creditcard maken?

Dan is een Visa of Mastercard de beste keus. Ze hebben een laag en vast bedrag per jaar. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een prepaid creditcard aan te vragen en geld te storten op de prepaid kaart zodra je een betaling wilt doen. Let wel op; een prepaid creditcard wordt soms niet geaccepteerd wanneer je een hotel boekt of auto wilt huren.

Regelmatig reizen en vliegen?

Kies voor een American Express creditcard. Deze kaarten zijn qua jaarlijkse bijdrage duurder, maar bieden vele andere voordelen zoals het sparen van air miles via Flying Blue, korting op kortafstands- en midellangeafstandsvluchten, gratis aankoopverzekering en het hebben van een doorlopende reisverzekering bij boekingen.

Tot 50% korting op diverse vluchten met een American Express Flying Blue creditcard.

Wil je meer informatie over de creditcards van American Express? Dan raden we je aan om de pagina van de American Express creditcardmaatschappij te bezoeken.

Goedkope creditcard aanvragen

Het aanvragen van een voordelige creditcard gebeurt bij alle creditcardmaatschappijen op dezelfde manier.

  1. Bekijk op deze website welke creditcard je wilt aanvragen

Ben je op zoek naar de goedkoopste creditcard of heb je juist een specifieke kaart op het oog? Selecteer de creditcard die het best bij jou past.

  1. Vul het aanvraagformulier in op de website van de creditcard aanbieder

Voor het aanvragen van een creditcard heeft de creditcardaanbieder je persoonlijke gegevens nodig. Met deze gegevens kunnen ze je aanvraag in behandeling nemen.

Je hebt de volgende gegevens nodig om een aanvraag te kunnen doen:

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • De IBAN van je privé bankrekening.
  • Bij creditcards met een BKR-check wordt vaak gevraagd om een kopie van je laatste bankrekeningafschrift en doen ze een minimum inkomen check.
  1. Doorloop het identificatieproces

Zodra je je persoonlijke gegevens hebt toegestuurd begint het verificatieproces. Zo wordt er gekeken of je aan de voorwaarden voldoet van de creditcardmaatschappij. Meestal ontvang je binnen 5 werkdagen een e-mail met het verzoek je te identificeren. Dit doe je veilig door een foto van je identiteitsbewijs en van jezelf te maken.

  1. Ontvang de kaart per post

Zodra je het verificatieproces hebt doorlopen en je financiële situatie is goedgekeurd, dan ontvang je de creditcard thuis gestuurd.

Klaar met creditcard vergelijken?

Nu je de kans hebt gehad om de goedkoopste creditcards met elkaar te vergelijken is het tijd om een keus te maken. Ga de creditcard aanvragen die het beste past bij jouw wensen en voorkeur.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag door je vragen te beantwoorden.