Met een creditcard betalen bij Albert Heijn

Albert Heijn is één van de grootste supermarktketens van ons land en telt bijna 1.300 vestigingen in Nederland en België. Toch is betalen met een creditcard niet standaard bij Albert Heijn.

Wat is Albert Heijn?

Albert Heijn is één van de grootste supermarktketens van ons land. In 1887 is het begonnen met een klein kruidenierswinkeltje wat de 21-jarige Albert Heijn destijds overnam van zijn vader.

Inmiddels telt de keten iets meer dan 1.300 vestigingen in Nederland en België, Gall & Gall meegerekend. Daarnaast kan je ook online aankopen doen bij de Albert Heijn en worden de boodschappen in het grootste deel van het land thuisbezorgd. Er zijn in Nederland ook zo’n 40 Pick-Up-Points voor het geval dat (nog) niet zo is.

Waar staat Albert Heijn voor?

Albert Heijn geeft drie belangrijke punten op hun website:

  • Beter eten;
  • Waar voor je geld;
  • Gemak voor jou.

Ze geloven erin dat eten en drinken een essentiële rol speelt in het oplossen van grote uitdagingen in de maatschappij. Het levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde leefstijl, verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan een beter klimaat en daarmee een duurzame samenleving. Albert Heijn heeft daarom één missie: Samen beter eten bereikbaar maken, voor iedereen.

Kan je met een Mastercard- of Visa creditcard bij Albert Heijn betalen?

Over het algemeen kan je bij Albert Heijn supermarkten jouw boodschappen niet betalen met een creditcard. Zowel in de fysieke winkels niet als bij het doen van online aankopen. Dit geldt voor de ‘normale’ creditcard, maar ook voor prepaid creditcards. De betaalmogelijkheden bestaan alleen uit pinnen met jouw pinpas of afrekenen met contant geld.

Er zijn echter wel uitzonderingen. In de volgende vestigingen worden (prepaid) creditcards wél geaccepteerd:

  • Albert Heijn To Go supermarkten op Schiphol;
  • De meeste Albert Heijn To Go winkels op stations;
  • De Albert Heijn supermarkt achter het paleis op de Dam in Amsterdam;
  • En de Albert Heijn winkel aan de Weteringschans in Amsterdam.

Sommige (prepaid) creditcards hebben ook een Maestro- of V-Pay logo op de kaart staan. Is dit het geval, dan kan je er wel in elke Nederlandse supermarkt mee betalen.

Wij gingen als test langs bij Albert Heijn om te kijken of we met creditcard konden betalen.

Kan je een prepaid creditcard kopen bij Albert Heijn?

Over op iets anders. Bij de meeste Albert Heijn vestigingen kan je niet met een prepaid kaart betalen, maar kan je er dan wel één kopen? Het antwoord is nee, terwijl dit voorheen wel het geval was. Ze hebben prepaid cards uit het assortiment gehaald als een stap om witwassen tegen te gaan.

Wil je een prepaid creditcard kopen, dan kan je op dezelfde plekken terecht als voor de ‘normale’ creditcard. Op de website van de meeste creditcarduitgevers kan je eenvoudig en snel een prepaid kaart aanvragen, soms zelfs helemaal gratis.

Een ander alternatief voor een prepaid creditcard is de zogenoemde Paysafecard. Deze Paysafecard kan je ongeregistreerd met maximaal 50 euro tegoed opladen en spenderen bij meer dan 1.000 aangesloten webwinkels. De Paysafecard is ook te koop bij Albert Heijn en ook bij veel andere winkels.

Op zoek naar een (prepaid) creditcard?

Wil je online een (prepaid) creditcard aanvragen die aan al jouw wensen voldoet? Vergelijk dan direct alle creditcards op onze website en vraag er snel en eenvoudig één aan!

Veelgestelde vraag

Nee, bij AH betalen met een creditcard is niet mogelijk. Zowel de reguliere als prepaid cards worden niet geaccepteerd. Betalen kan door te pinnen of met contant geld.

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Mannen gebruiken creditcard vaker dan vrouwen
creditcard met mannen en vrouwen symbool

Mannen gebruiken creditcard vaker dan vrouwen

Iris Kooi
De 3 grootste misverstanden over een creditcard ontkracht
creditcard klm

De 3 grootste misverstanden over een creditcard ontkracht

Iris Kooi
Onderzoek: Creditcard wordt het meeste gebruikt voor horeca en benzine
Creditcard gebruikt voor benzine tanken

Onderzoek: Creditcard wordt het meeste gebruikt voor horeca en benzine

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie