Met een Mastercard of Visa creditcard betalen bij Jumbo

Bijna elke Nederlander is wel eens in een Jumbo supermarkt. Jumbo is namelijk de op twee na grootste supermarktketen in ons land. En dat is onder andere te zien in het aantal betaalmogelijkheden, want bijna elk betaalmiddel wordt er geaccepteerd. Ook de Mastercard of Visa creditcard.

Wat is Jumbo?

Jumbo is in 1996 opgericht en is inmiddels de op twee na grootste supermarktketen van ons land. Een aantal jaar later heeft Jumbo zich uitgebreid naar België. Een klein overzichtje op moment van schrijven:

  • Nederland telt 685 vestigingen van Jumbo Supermarkt, Jumbo Foodmarket en Jumbo City;
  • België telt inmiddels 31 Jumbo vestigingen;
  • Er zijn 18 Pick-up-Points;
  • En 73 vestigingen van La Place, waar Jumbo eigenaar van is;
  • Als laatste wordt er op ongeveer 681 plaatsen thuisbezorgd.

De hele keten Jumbo kent verschillende formules. Zo is er de Jumbo Supermarkt (‘normaal’), Jumbo City (klein), Jumbo Foodmarket (heel groot) en Jumbo.nl (online). Wil je echt alles over de Jumbo weten, dan kan je het beste op hun website kijken.

De 7 zekerheden

Jumbo zegt zich te richten op een ruim assortiment aan kwalitatieve, lekkere en gezonde producten voor verrassend lage prijzen. De klant moet zich welkom voelen en ervaren dat ze op de eerste plaats staan, zowel bij het doen van de fysieke- als online boodschappen.

Aan de hand biedt elke winkel de zeven zekerheden aan, namelijk: Euro’s goedkoper, service met een glimlach, voor ál je boodschappen, vers is ook écht vers, vlot winkelen, niet tevreden? Geld terug en jouw wensen staan centraal.

Kan ik met creditcard bij Jumbo betalen?

Ja, dat kan. Volgens Jumbo zelf kan je in elke fysieke winkel jouw boodschappen met een creditcard betalen. Daarnaast kan dit uiteraard ook met jouw pinpas of met contant geld.

Overigens zijn de betaalmogelijkheden voor jouw boodschappen anders als je online boodschappen doet of de producten afhaalt bij een Pick-Up-Point. Zie hiervoor het onderstaande overzichtje:

Met welke creditcards kan je bij Jumbo betalen?

Of jouw creditcard wordt geaccepteerd, is afhankelijk van de creditcardmaatschappij. Met een creditcard van Visa en Mastercard kan je altijd jouw producten afrekenen. Echter geldt dit niet voor American Express (AMEX). Laat je jouw winkelmandje bezorgen, dan kan je echter wel altijd betalen met een creditcard van American Express.

Let dus op: Wil je bij een fysieke Jumbo- of La Place vestiging betalen met een creditcard van American Express (AMEX), neem dan van te voren contact op met deze vestiging. American Express wordt namelijk niet overal geaccepteerd.

Kan je met een prepaid creditcard betalen bij Jumbo?

Heb je een prepaid creditcard, dan is dat bij Jumbo ook geen probleem. Met prepaid creditcards kan je op dezelfde manier betalen als met de reguliere kaart.

Het voordeel van een prepaid kaart is echter dat er bij de aanvraag geen inkomenseisen worden gesteld en er niet wordt gekeken naar leningen en schulden. Daarnaast kan je niet rood staan of (extra) schulden opbouwen, omdat je eerst zelf geld op de kaart moet storten voor je hem kan gebruiken. Een goede vervanging dus voor de reguliere creditcard, ook als je winkels bij Jumbo.

Kan je met creditcard betalen bij andere supermarktketens?

In nagenoeg alle supermarkten kan je met jouw creditcard betalen. Aldi, Lidl, Dekamarkt, Dirk van den Broek, maar ook zakelijke supermarkten als Sligro en Makro accepteren probleemloos creditcards als betaalmiddel.

Let wel op: Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Bij een klein aantal vestigingen is betalen met een creditcard niet mogelijk. Vraag dit, zo nodig, na bij het desbetreffende filiaal.

Betalen bij Albert Heijn

Albert Heijn is één van de grootste supermarktketens van ons land. Toch is het hier vaak niet mogelijk om te betalen met een creditcard. Wanneer dit verandert is onzeker. In de AH To Go vestigingen wordt een creditcard wel gezien als betaalmiddel.

Op zoek naar de creditcard voor jouw dagelijks boodschappen?

Op zoek naar dé creditcard voor jouw dagelijkse aankopen? Op onze website kan je direct alle creditcards met elkaar vergelijken en er snel en eenvoudig één aanvragen!

Veelgestelde vragen

In de fysieke vestigingen kan je betalen met creditcard, bankpas en contant geld.

Ja, dit kan, ook als je jouw aankopen laat bezorgen. Bij Pick-Up-Points is het vooralsnog alleen mogelijk om te betalen met een bankpas.

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Onderzoek: Creditcard wordt het meeste gebruikt voor horeca en benzine
Creditcard gebruikt voor benzine tanken

Onderzoek: Creditcard wordt het meeste gebruikt voor horeca en benzine

Iris Kooi
ICS stopt met ICS GO Card per 1 mei 2024

ICS stopt met ICS GO Card per 1 mei 2024

Iris Kooi
Zo voorkom je misbruik van je creditcard
Creditcard die uitgeleend wordt

Zo voorkom je misbruik van je creditcard

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie