Dit zijn alle creditcards met een uitgebreide reisverzekering

Wil je écht zorgeloos op reis, dan is het hebben van een reisverzekering met basisdekking vaak niet voldoende. Gelukkig zijn er ook creditcards die een uitgebreide reisverzekering aanbieden.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen beiden en wat wordt er precies gedekt? Ik vertel je er alles over in dit artikel! 

Wat is een uitgebreide reisverzekering?

Een uitgebreide reisverzekering is een reisverzekering met een dekking voor vrijwel alles wat er kan gebeuren op reis. Denk bijvoorbeeld aan het vergoeden van verloren of gestolen spullen, een onverwacht ziekenhuisbezoek of aangepast vervoer naar huis. 

Ook een annuleringsverzekering zit in sommige gevallen bij een creditcard inbegrepen, zodat je jouw reis kosteloos kan annuleren bij bijvoorbeeld ziekte of overlijden. Echter is dit geen onderdeel van de reisverzekering zelf. 

Wat is het verschil met een aanvullende reisverzekering?

De meeste creditcards bieden een aanvullende reisverzekering aan, wat gelijk is aan een reisverzekering met een basisdekking. Deze verzekering geldt alleen als je jouw reis betaald hebt met jouw creditcard en dekt vaak reisongemakken, reisnoodgevallen en noodhulp onderweg.

Hieronder leg ik je uit wat de verschillende dekkingen precies inhouden.

  • Ongevallendekking 

Heb je een ongevallendekking, dan krijg je eenmalig een vast bedrag uitgekeerd als je door een reisongeval, vaak enkel met het openbaar vervoer, invalide wordt. Overlijd je, dan ontvangen jouw erfgenamen in sommige gevallen dit bedrag. 

Het bedrag kan uiteenlopen van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s. Hoeveel je precies vergoed krijgt is afhankelijk van de creditcarduitgever en het type creditcard.

  • Dekking voor reisongemakken

Deze dekking bestaat vaak uit een bagage- en vluchtvertragingsverzekering. Heb je bijvoorbeeld extra kosten moeten maken omdat jouw bagage niet op tijd is aangekomen, dan wordt dat vergoed. Vaak geldt er een maximumbedrag van € 100,- tot € 200,- euro per persoon.

Heb je extra kosten moeten maken omdat jouw vlucht meer dan vier uur vertraagd was, dan kan je € 100,- tot €150,- in totaal vergoed krijgen. Bij een chartervlucht krijg je dit bedrag vanaf acht uur vertraging.

  • Hulp in noodsituaties

Alle creditcarduitgevers hebben een (nood)hulplijn voor hun klanten, maar de hulp die vervolgens aangeboden wordt kan erg wisselen. Zo kan er bijvoorbeeld noodgeld aangeboden worden, worden er bepaalde kosten vergoed of wordt jouw noodzakelijke medicatie opgestuurd naar jouw reisadres. Er zijn ook creditcarduitgevers die enkel jouw vragen beantwoorden en advies geven.

Let op: Zelfs voor noodhulp kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Wordt jouw medicatie opgestuurd, dan dien je de medicatie gewoon zelf te betalen. En wordt er noodgeld aangeboden, dan wordt dat bedrag standaard van jouw bestedingslimiet afgehaald. Wil je alles weten over noodgeld op vakantie, lees dan ons artikel: ‘Deze creditcards bieden noodgeld voor op vakantie’.

Wat wordt er extra gedekt bij een uitgebreide reisverzekering?

Welke dekkingen inbegrepen zijn bij een uitgebreide reisverzekering, is wisselend per creditcarduitgever en type creditcard. Een voorbeeld is de autohuurverzekering, waarmee het eigen risico dat op een gehuurd voertuig zit wordt vergoed. Ook een fraudeverzekering kan inbegrepen zijn, waarmee alle (extra) kosten worden vergoed die je lijdt als er fraude is gepleegd met jouw creditcard.

Zo zijn er nog een aantal verzekeringen die inbegrepen kunnen zijn bij een uitgebreide dekking. Op onze website zie je bij de specificaties van de (gewenste) creditcard precies staan welke zaken wel en niet gedekt worden. 

Welke creditcards bieden een uitgebreide reisverzekering aan?

Er zijn maar een paar creditcards op de markt die een uitgebreide doorlopende reisverzekering hebben. Je herkent ze vaak al aan de jaarlijkse bijdrage, deze is over het algemeen een stuk hoger dan gemiddeld. 

De creditcards met een uitgebreide reisverzekering zijn:

  • Visa World Card Platinum
  • Mastercard Black
  • American Express Flying Blue Gold Card (en de luxere kaarten)
  • Visa World Card Business Gold
  • American Express Business Gold Card (en de luxere kaarten)

Bij de Visa World Card Platinum en Mastercard Black kan je gebruik maken van de reisverzekering, ook als je jouw reis niet betaald hebt met deze creditcard. Bij de andere creditcards moet de reis wél betaald zijn met die specifieke kaart.

Op zoek naar een creditcard met reisverzekering?

Wil je een creditcard aanvragen die voldoet aan al jouw verzekeringswensen? Vergelijk dan direct alle creditcards op onze website en vraag en snel en gemakkelijk één aan!

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

ICS stopt met ICS GO Card per 1 mei 2024

ICS stopt met ICS GO Card per 1 mei 2024

Iris Kooi
Zo voorkom je misbruik van je creditcard
Creditcard die uitgeleend wordt

Zo voorkom je misbruik van je creditcard

Iris Kooi
Misverstanden over de aankoopverzekering van je creditcard
6 creditcards in een hand

Misverstanden over de aankoopverzekering van je creditcard

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie