Deze creditcard beloont beweging!

Een paar jaar geleden is in de Verenigde Staten een bijzondere creditcard op de markt gebracht. De Paceline creditcard beloont zijn kaarthouders namelijk met cashback als zij voldoende bewegen. 

Meer weten? Lees dan verder!

Wat is de Paceline creditcard?

Paceline is een Amerikaans gezondheidsplatform, welke ook een creditcard uitgeeft. Voor 60 dollar per jaar kan je gebruik maken van de kaart, en daarmee ook van hun speciale cashbackprogramma. 

Je krijgt hiermee cashback op al jouw aankopen, die tot wel 5% kan stijgen als je voldoende in beweging bent elke dag. Je moet er dus wel voor werken.

Hoe werkt het?

Het cashbacksysteem werkt als volgt:

  • Standaard krijg je op elke aankoop 1,5% cashback.
  • Standaard krijg je 2,5% cashback op onder andere sportabonnementen en aankopen in groentewinkels, drogisterijen en sportzaken.
  • Deze cashback wordt dagelijks uitbetaald op de rekening.

Dit percentage kan verdubbeld worden als je voldoende beweegt. Paceline heeft dit gespecificeerd in ongeveer 30 minuten per dag matig-intensieve activiteit, waarbij de hartslag stijgt. Vermoedelijk wordt dit gemeten met de Paceline app, maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Kan je hem in Nederland aanvragen?

Op dit moment is er in Nederland nog geen creditcard op de markt als die van Paceline. Echter denken wij dat het een kwestie van tijd is voordat er iets soortgelijks wordt gelanceerd. 

Ook in ons land zie je namelijk al langere tijd deze trend. Verschillende verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven belonen hun klanten al op een één of andere manier als zij aan een bepaalde beweegnorm voldoen. Twee bekende voorbeelden hiervan zijn:

  • A.s.r. Vitality – Dit beweegprogramma is ontwikkeld door verzekeringsmaatschappij a.s.r. Je kan hiermee Vitality punten verdienen door dagelijks te bewegen en door het invullen van gezondheids- en leefstijlvragen. Deze punten kan je inwisselen voor onder andere cadeaukaarten, producten en cashback op jouw zorgverzekering.
  • It’s My Life – De It’s My Life-app is gericht op de werknemer. Beweegt deze voldoende, dan spaart hij zogenoemde Fitcoins. Deze zijn in te wisselen voor allerlei zaken, zoals de algemene boodschappen, leuke uitjes en producten uit een speciale webshop. 

Op zoek naar de perfecte creditcard?

De creditcard van Paceline is helaas nog niet verkrijgbaar in ons land. Wil je echter een andere creditcard aanvragen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze website kan je direct alle creditcards met elkaar vergelijken en er snel en eenvoudig één aanvragen!

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat als je een bestelling niet hebt ontvangen, maar je betaald hebt met creditcard?

Wat als je een bestelling niet hebt ontvangen, maar je betaald hebt met creditcard?

Iris Kooi
Let op deze verschillen in de aankoopverzekeringen van een creditcard

Let op deze verschillen in de aankoopverzekeringen van een creditcard

Iris Kooi
Onderzoek: Revolut wordt steeds groter in Nederland

Onderzoek: Revolut wordt steeds groter in Nederland

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie