ICS stopt met ICS GO Card per 1 mei 2024

Creditcarduitgever ICS heeft laten weten te stoppen met het uitgeven van prepaid creditcards. Per 1 mei 2024 is de ICS GO Card daarom niet langer verkrijgbaar.

Wat is een ICS GO Card?

De ICS GO Card is de enige prepaid creditcard die wordt uitgegeven door creditcardmaatschappij ICS. Voor een eenmalig bedrag van 65 euro kan je de kaart drie jaar lang gebruiken. Daarnaast betaal je 1 euro voor elke storting die je doet. 

De GO Card kan door iedereen boven de 18 jaar worden aangevraagd. Er wordt niet gekeken naar jouw maandelijkse inkomen en er wordt geen BKR-toetsing gedaan. De ideale creditcard dus voor mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere kaart. 

Waarom stopt ICS met het uitgeven van prepaid creditcards?

ICS heeft duidelijke redenen om te stoppen met de ICS GO Card. Hun missie is om zorgeloos betalen mogelijk te maken. Dit doen ze door relevante, duurzame en veilige producten op de markt te brengen. 

En dat is net waar de schoen wringt, want de ICS GO Card past daar niet meer tussen. Omdat de kaart maar drie jaar geldig is, wordt hij daarna vernietigd. Niet zo duurzaam dus, en eigenlijk zelfs verliesgevend. Daarnaast kost het vernieuwen ervan veel tijd. 

Tijd die ze niet aan andere zaken kunnen besteden. Door de productie te stoppen, kan ICS zich meer focussen op verbetering van hun andere creditcards. En dat kan voor ons als (potentiële) klanten weer voordelig uitpakken! 

Wat gebeurt er nu met mijn ICS GO Card?

Per 1 mei 2024 zal ICS dus stoppen met het produceren en uitgeven van de ICS GO Card. Je zal dan geen prepaid creditcard meer kunnen aanvragen bij de creditcarduitgever. Op de website van ICS zelf staat hier tot dusver nog geen informatie over.

Heb je nog een geldige GO Card, dan blijft deze naar alle waarschijnlijkheid geldig tot de aangegeven vervaldatum. Daarna zal je een nieuwe kaart aan moeten vragen bij een andere uitgever. 

Op zoek naar een (nieuwe) prepaid creditcard?

Gelukkig zijn er vele uitgevers die nog wel prepaid creditcards aanbieden. Wil je er één aanvragen? Op onze website kan je direct alle creditcards met elkaar vergelijken en er snel en eenvoudig één aanvragen!

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Deze creditcard beloont beweging!

Deze creditcard beloont beweging!

Iris Kooi
Geen magneetstrip meer op de nieuwe Mastercard creditcards

Geen magneetstrip meer op de nieuwe Mastercard creditcards

Iris Kooi
ICS Go Card: Een creditcard voor mensen met een laag inkomen
creditcard op een laag inkomen loonstrook

ICS Go Card: Een creditcard voor mensen met een laag inkomen

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie