Onderzoek: Revolut wordt steeds groter in Nederland

De online bank Revolut timmert in ons land flink aan de weg. Sinds eind vorig jaar mogen ze namelijk hun Litouwse bankvergunning ook in Nederland gebruiken. Misschien wordt Revolut hierdoor zelfs wel een waardig alternatief voor de grote banken, zoals ING en Rabobank.   

Meer weten over Revolut en hun groeipotentieel? Lees dan snel verder! 

Wat is Revolut? 

Revolut is in begonnen als een kleine online bank. In 2015 is het opgericht door Litouwse werknemers. Het hoofdkantoor staat echter in Londen, Verenigd Koninkrijk. 

De bank geeft in Nederland alleen fysieke- en virtuele prepaid creditcards uit, gekoppeld aan een bankrekening met IBAN-nummer. Via de bijbehorende bankierenapp kan je eenvoudig en snel al jouw bankzaken regelen.

Wat feiten over Revolut:

  • Inmiddels heeft de bank meer dan 35 miljoen klanten, verdeeld over 38 landen. Het is daarmee één van de grootste online banken ter wereld.
  • 46% van deze klanten laat zijn salaris storen op hun Revolut-rekening. 
  • Via de app kan je bankieren in wel 36 verschillende valuta’s.
  • Er zijn rekening voor zowel zakelijk als particulier gebruik, zelfs voor tieners. 

Waarom breidt Revolut uit?

Eind 2023 kreeg Revolut toestemming van De Nederlandsche Bank om meer diensten te gaan leveren. Hun Litouwse bankvergunning werd vanaf toen ook geldig in Nederland. In de afgelopen maanden is er een bijkantoor in Amsterdam geopend, waardoor er nu ook Nederlandse IBAN-nummers uitgegeven kunnen worden. Dit was voorheen niet mogelijk.

Wat gaat er veranderen?

Revolut valt door deze nieuwe vergunning onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat banktegoeden van klanten altijd tot 100.000 euro gedekt zijn. Hierdoor kan Revolut nu meer primaire bankrekening aan gaan bieden, die zelfs een alternatief zouden kunnen worden voor bijvoorbeeld een ING-rekening.

Daarnaast mag Revolut nu meer en andere betaalproducten aan gaan bieden. Denk hierbij aan het aanbieden van reguliere creditcards, en zelfs van hypotheken. Op dit moment doet de online bank dit echter nog niet en ook zijn er nog geen aanwijzingen dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Op zoek naar de perfecte (prepaid) creditcard?

Of je nu op zoek bent naar een reguliere- of prepaid creditcard, wij hebben het voor je! Op onze website kan je direct alle creditcards vergelijken en er snel en eenvoudig één aanvragen!

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Zo kan je eenvoudig met jouw Apple Watch met creditcard betalen

Zo kan je eenvoudig met jouw Apple Watch met creditcard betalen

Iris Kooi
Wat als je een bestelling niet hebt ontvangen, maar je betaald hebt met creditcard?

Wat als je een bestelling niet hebt ontvangen, maar je betaald hebt met creditcard?

Iris Kooi
Let op deze verschillen in de aankoopverzekeringen van een creditcard

Let op deze verschillen in de aankoopverzekeringen van een creditcard

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie