Black cards vergelijken

De black card is zonder enige twijfel de meest luxe uitvoering van een creditcard die je kan krijgen. Je krijgt toegang tot clubs, shows, sportevenementen en nog véél meer. Maar is deze variant van de creditcard ook iets voor jou? En wat zijn de kosten? Dit en meer lees je op deze pagina.

Aanbevolen creditcard

Mastercard Black

 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1.250
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

MasterCard Black


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 5.000
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator inkomenseis €1.250
 • shield-check 365 dagen aankoopverzekering

American Express Centurion Card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Persoonlijk
 • truck-fast Onbekende levertijd
 • calculator Inkomenseis €15.000
 • VIP-behandeling, zoals met 24/7 persoonlijke assistentie

Informatie geüpdatet juni 2024

Wat is de black card?

Wat is deze creditcard nou precies? Eigenlijk is dit de meest luxe variant van een creditcard die je gaat vinden. Deze creditcard is voorzien van allerlei extra’s zoals een uitgebreide, doorlopende reisverzekering én koopbescherming op al jouw bestellingen voor 365 dagen.

En dat is nog niet alles. Denk maar aan gratis toegang tot clubs, shows en events. Overigens heeft deze kaart géén bestedingslimiet bij American Express! Maar goed, dit is dan ook direct de duurste creditcard. Daarover volgt later meer.

Hoe testen wij?

Om de betrouwbaarheid van de informatie op deze website te waarborgen, hebben we een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Hiernaast lees je meer over ons onderzoek naar dit onderwerp.

3 uur

onderzoek naar het onderwerp

2 creditcards

met elkaar vergeleken

12 reviews

ervaringen onderzocht

Veelgestelde vragen

Dit is de meest exclusieve variant van een creditcard op de huidige markt.

Dit heet de Mastercard black. Dit is de meest exclusieve uitvoering van een Mastercard betaalkaart.

De black card heeft veruit het hoogste betalingslimiet van alle soorten creditcards.

De kosten van de Mastercard black bedragen 204 euro aan jaarlijkse bijdrage.

De kosten van een black card zijn afhankelijk van de desbetreffende creditcardmaatschappij. Zo is dit bij Mastercard Black Card 204 euro per jaar en bij American Express Black Card maar liefst 4.000 euro per jaar.

Voor wie is een black card geschikt?

Is deze kaart dan ook wat voor jou? Eigenlijk is deze creditcard vooral populair bij de allerrijksten onder ons. Dit omdat je er ook een fiks bedrag voor neer moet leggen. En dit geld haal je er alleen uit wanneer je ook een behoorlijk budget hebt om uit te geven iedere maand. Dan hebben we het niet over honderden, maar duizenden euro’s.

Services van een black card

Zoals eerder gezegd komt de black creditcard met verschillende services, zoals een reisverzekering en gratis toegang tot lounges op het vliegveld. Hieronder lichten wij de verschillende services stuk per stuk nog toe.

Uitgebreide doorlopende reisverzekering

Zoals eerder besproken krijg je dus bij de creditcard automatisch een doorlopende reisverzekering. Daarom ben je verzekerd tegen onder andere diefstal en bij het verlies van je bagage. En dat niet alleen, want je hebt ook recht op juridische bijstand bijvoorbeeld. Zo kan jij zonder enige zorgen genieten van de vakantie.

Toegang tot airport lounges

Ik denk dat we allemaal wel weten hoe vervelend het is om uren te wachten op een drukke luchthaven op je vlucht. Gelukkig heb je gratis toegang tot 1000 verschillende airport lounges. Zo kan je comfortabel uitrusten en zelfs genieten van een hapje en een drankje.

Toegang tot exclusieve clubs en events

Ook kan je toegang krijgen tot exclusieve clubs en sportevenementen, waar je normaal gesproken een kaartje voor moet kopen. Dit is ook alleen zo bij een black card, geen één andere creditcard biedt een service zoals dit.

Sparen voor korting en gratis cadeaus

Er zijn verschillende spaarprogramma’s waarmee jij punten spaart bij iedere uitgave. Hoe meer je uitgeeft, des te meer punten je spaart. Wanneer je alles dus betaalt met jouw creditcard kan dit behoorlijk oplopen. En met deze punten kan je uiteindelijk korting krijgen op bijvoorbeeld hotels, vliegtickets of dagjes weg.

Eigen personal assistant

Tot slot komt de kaart ook met een eigen personal assistant, ook wel de ‘conciërge service’ genoemd. Deze assistent kan voor jou etentjes organiseren of reizen tot in de puntjes uitstippelen. Dat kan jou een hoop tijd besparen.

Het verschil tussen een black card en platinum card

De platinum card is evenals de black card een luxe variant van de gewone creditcard. Bij beide krijg je een doorlopende reisverzekering, gratis toegang tot airport lounges en kortingen bij het boeken van bijvoorbeeld een hotel. Het grootste verschil is dat je bij de black variant ook toegang krijgt tot exclusieve clubs in evenementen.

Ook krijg je bij de black card toegang tot maar liefst 1000 airport lounges, bij de platinum een tiental. En vergeet niet de zeer uitgebreide doorlopende reisverzekering die nóg uitgebreider is dan bij de platinum card.

Daarnaast is de inkomenseis ook behoorlijk wat hoger dan bij een platinum card. Zoals eerder gezegd is een black card echt alleen bedoeld voor de allerrijksten onder ons. De inkomenseisen en kosten verschillen overigens per creditcardmaatschappij.

Hoeveel kost een black card?

De kosten van deze creditcard hangt ook af van de creditcardmaatschappij. Bekende creditcards zijn de Mastercard Black en de American Express black card. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de kosten.

Gold creditcardKosten jaarlijkse bijdrage
MasterCard Black€204,00
American Express Centurion Card€4000,00

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat verschil in de prijs. Nou krijg je bij de American Express variant ook meer voordelen dan bij de Mastercard Black. Ook is de inkomenseis bij de Mastercard black vele malen lager.

Bij de Mastercard Black dient je inkomen minstens € 1.250,- netto per maand te zijn. Het bestedingslimiet is dan 5.000 euro.

Bij de American Express black card is de minimale inkomenseis €180.000 netto (!) per jaar. Ook ben je verplicht minstens €250.000 per jaar uit te geven met de creditcard om in aanmerking te komen. Behoorlijk strenge eisen dus.t

Voor- en nadelen black card

Wat kan jij van een black card verwachten? En is deze luxe kaart ook iets voor jou? Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij de verschillende voor- en nadelen hieronder voor je op een rij gezet.

Voordelen

 • Krijg gratis toegang tot maar liefst 1000 airport lounges
 • Hoog of zelfs geen bestedingslimiet
 • Je uitgaven worden pas achteraf verrekend
 • Veilig op vakantie me een zeer uitgebreide doorlopende reisverzekering
 • Met de conciërge service heb jij een personal assistant tot je beschikking die bijvoorbeeld reizen voor je kan plannen en boeken
 • Spaar voor korting en/of gratis cadeaus met spaarprogramma’s

Nadelen

 • Deze black card is eigenlijk alleen bedoeld voor de allerrijksten onder ons
 • Je krijgt pas écht voordeel wanneer je maandelijks behoorlijk wat geld kan uitgeven (eerder duizenden dan honderden euro’s)
 • De inkomenseis is behoorlijk streng

Hoe kan je een black card aanvragen?

Een black card aanvragen kan je heel erg eenvoudig doen via de website van de desbetreffende creditcardmaatschappij. Wel is het belangrijk dat je van tevoren goed controleert of je aan de inkomenseisen voldoet.

Verder zijn er nog een paar anderen vereisten:

 • Je dient 18 jaar of ouder te zijn
 • Een woonadres in Nederland
 • Geen negatieve BKR-registratie
 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Ook wordt er nog gekeken naar jouw financiële situatie, ongeacht of jij aan de minimale inkomenseis voldoet of niet. Dat komt omdat een creditcard een vorm van lenen is. Je hoeft namelijk pas achteraf te betalen voor jouw aankopen, vaak in de vorm van een maandelijkse afschrijving.

Om zeker te weten dat jij deze rekening ook daadwerkelijk kan betalen wordt er ook altijd gekeken naar jouw financiële situatie. Wanneer je wil voorkomen dat je over je eigen limiet heengaat kan je trouwens via de creditcardmaatschappij card alerts instellen. Je krijgt dan een melding wanneer je dit limiet dreigt te bereiken.