Welke creditcard biedt toegang tot airport lounges?

op basis van 0 beoordelingen

We kunnen kort zijn: Je kan met twee creditcards gratis toegang krijgen tot meer dan 1.000 Airport Lounges. Dit zijn de American Express Platinum Card en de Mastercard Black Card. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om (tegen betaling) in een lounge te kunnen verblijven.

Benieuwd naar al deze mogelijkheden? Lees dan snel verder!

persoon in een airport lounge met een creditcard
|

Wat is een airport lounge?

Een Airport Lounge, of luchthaven lounge, is een afgesloten ruimte op de luchthaven die enkel toegankelijk is voor een specifieke doelgroep. De faciliteiten en de luxe ervan verschillen erg van elkaar, vaak hebben First Class passagiers meer privacy en luxe. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Comfortabele stoelen of fauteuils.
  • Gratis Wi-Fi en stopcontacten.
  • Gratis buffet van hapjes en drankjes en/of diners.
  • Ruimtes om te douchen, slapen en/of werken.
  • Internationale kranten en tijdschriften
  • Mooi uitzicht op de landingsbanen van Schiphol

Voor de ingang van de lounge vind je vaak een balie, waar jouw toegang gecontroleerd wordt.

Soorten lounges

Er zijn zowel vertreklounges, die je bezoekt voorafgaand aan je vliegreis, als aankomstlounges, die je bezoekt na afloop van je vlucht. Daarnaast vind je lounges voor en na de security.

Grotere luchtvaartmaatschappijen hebben vaak een eigen lounge op de voor hun meest strategische en relevante luchthavens. Voor British Airways is dit bijvoorbeeld op de vliegvelden in Londen, maar ook op Schiphol Airport.

Op minder relevante vliegvelden worden lounges, opgezet door onafhankelijke partijen, vaak gedeeld door meerdere luchtvaartmaatschappijen. Tegen betaling kunnen zij toegang kopen voor (een deel van) hun passagiers, bijvoorbeeld Business Class passagiers.

Welke Airport Lounges zijn er op Schiphol Airport?

Op elk vliegveld is tenminste één luchthaven lounge te vinden. Op Schiphol Airport zijn de volgende lounges aanwezig:

  • Aspire Lounge 41 (non-Schengen)
  • Aspire Lounge 26 (Schengen)
  • KLM Crown Lounge (Intercontinental Lounge 52)
  • KLM Crown Lounge (Schengen Lounge 25)
  • Star Alliance Lounge (Schengen)
  • Privium ClubLounge Departures
  • Privium ClubLounge West
  • Privium ExpressLounge
  • Schiphol VIP Service Lounges
  • British Airways Lounge

De Schengen staat voor de landen waar je als inwoner van de Europese Unie vrij heen mag reizen, dit zijn de meeste landen in Europa. Non-Schengen is het gebied waar je extra gecontroleerd wordt.

Zowel de Privium Lounges als de Aspire Lounges zijn niet van een bepaalde luchtvaartmaatschappij en zijn voor een bredere doelgroep toegankelijk. Wil je alle lounges vergelijken, kijk dan op loungeguide.net.

Wanneer heb je toegang tot een Airport Lounge?

Er zijn meerdere manieren om toegang te krijgen tot een lounge.

Creditcards

De American Express Platinum Card (€ 700 euro jaarlijkse bijdrage) en de Mastercard Black (€ 204 euro jaarlijkse bijdrage) geven jou gratis toegang tot meer dan 1.000 lounges op alle bekende vliegvelden.

Bij de andere creditcards van American Express is het soms mogelijk om, tegen een jaarlijkse bijbetaling, ook toegang te krijgen tot deze lounges.

Andere mogelijkheden

Op Schiphol Airport heb je met een Business Class- of First Class ticket altijd toegang tot de lounge van jouw luchtvaartmaatschappij. Daarnaast krijg je in veel gevallen gratis toegang als je lid bent van een Frequent Flyer programma en elite-status hebt, zoals SkyTeam Elite +, Star Alliance Gold en Oneworld Emerald en Oneworld Sapphire.

In sommige gevallen mag je als medepassagier gratis mee met iemand die al lounge-toegang heeft. De regels en mogelijkheden hiervoor wisselen per luchtvaartmaatschappij.

Voor de Aspire Lounges kan je een dagpas kopen voor ongeveer € 30 euro. Ook is de Aspire Lounge toegankelijk als je in het bezit bent van een Priority Pass of DragonPass.

Vlieg je met KLM en ben je Business Class- of First Class passagier, Flying Blue Platinum- of Gold deelnemer of SkyTeam Elite + deelnemer, dan heb je toegang tot de KLM Crown lounges op Schiphol. Vlieg je wel met KLM, maar voldoe je niet aan bovenstaande, dan kan je toch voor € 50 euro of € 65 euro een dagpas kopen.

De Star Alliance Lounge is gratis toegankelijk voor Star Alliance Gold members. Vlieg je wel met Star Alliance Airlines, maar ben je geen deelnemer, dan kan je een dagpas kopen voor € 50 euro.

Je krijgt gratis toegang tot de Privium Lounges als je lid bent van Privium, maar een dagpas aanschaffen is ook mogelijk voor € 40 tot € 60 euro.

De British Airways Lounge kan je gratis in als je Oneworld Emerald of Sapphire member bent.

Kort samengevat

Een Airport Lounge is een afgesloten ruimte op de luchthaven, toegankelijk voor een bepaalde doelgroep. De faciliteiten verschillen in luxe, maar eten, drinken en comfortabele stoelen zijn altijd aanwezig.

Toegang tot de lounges is te verkrijgen met de American Express Platinum Creditcard en de Mastercard Black Creditcard. Daarnaast kan je (gratis) naar binnen als je Business Class of First Class vliegt, als je een dagpas koopt of deelnemer bent van bepaalde Frequent Flyer programma’s, met elite status.

Meer weten over American Express of Mastercard? Meer informatie vind je op onze website!

Veelgestelde vragen

Toegang tot de lounges is te verkrijgen met de American Express Platinum Creditcard en de Mastercard Black Creditcard. Daarnaast kan je (gratis) naar binnen als je Business Class of First Class vliegt, als je een dagpas koopt of deelnemer bent van bepaalde Frequent Flyer programma’s, met elite status.

Welke creditcard past bij jou?

Vergelijk creditcards en ontdek welke kaart het beste bij jou past.

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

De Maestro card wordt vervangen voor Mastercard
maestro card

De Maestro card wordt vervangen voor Mastercard

Iris Kooi
Met welke creditcard kan ik airmiles sparen?
creditcard waarmee je airmiles kan sparen

Met welke creditcard kan ik airmiles sparen?

Iris Kooi
De N26 Promo Code
coupon code n26

De N26 Promo Code

Iris Kooi

Wellicht ook interessant

Met spoed een creditcard aanvragen
snel aan te vragen creditcard

Met spoed een creditcard aanvragen

Iris Kooi
(De)blokkeren van een creditcard, hoe werkt dat?
geblokkeerde creditcard

(De)blokkeren van een creditcard, hoe werkt dat?

Iris Kooi
Met welke creditcard kan ik airmiles sparen?
creditcard waarmee je airmiles kan sparen

Met welke creditcard kan ik airmiles sparen?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie

Naar boven