Creditcard aanvragen zonder inkomen

op basis van 0 beoordelingen

Het is niet mogelijk om reguliere creditcards aan te vragen zonder inkomen of met een laag besteedbaar inkomen.

In dit artikel vind je alle alternatieven om een kredietkaart zonder inkomen of met een laag inkomen te kunnen bemachtigen.

creditcard die aan te vragen is zonder inkomen
|

Heb je toch een creditcard nodig? Dan is er goed nieuws, want er zijn verschillende alternatieven op de markt om toch een creditcard aan te kunnen vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire prepaid creditcard.

Waarom kan je geen creditcard zonder minimum inkomen aanvragen?

Als je een creditcard aanvraagt, zal de creditcardmaatschappij eerst kijken naar jouw financiële situatie. In principe is een creditcard een kortlopende lening en wil de kredietuitgever er zeker van zijn dat jij hen het geleende bedrag kan terugbetalen.

Inkomenstoets en BKR-toetsing

Er wordt eerst gekeken naar jouw maandelijkse inkomen en daarnaast wordt er met een BKR-toetsing gekeken naar schulden, lopende betaalverplichtingen en of je recentelijk betalingsproblemen hebt gehad. Aan de hand daarvan wordt een schatting gemaakt van jouw maandelijks besteedbaar inkomen.

Het minimaal benodigde inkomen

Over het algemeen wordt er een minimaal inkomen van 1.150 euro netto per maand gehanteerd voor de aanvraag van een creditcard.

Prepaid creditcards waar je zelf geld op stort

Toch een creditcard zonder inkomen of met een laag inkomen aanvragen? Dan is de zogenoemde prepaid creditcard of debitcard de oplossing!

Bij de aanvraag wordt niet gekeken naar jouw financiële situatie en er wordt geen BKR-toetsing gedaan. Er is namelijk geen inkomen vereist en de creditcardmaatschappij loopt zelf geen enkel risico. De kaart kan dus door iedereen, vanaf 18 jaar, worden aangevraagd.

Een bijkomend voordeel is dat de aanschafkosten vaak laag zijn, sommigen zijn zelfs gratis verkrijgbaar.

Voor de aanvraag van een prepaid creditcard is geen inkomen vereist, dus iedereen vanaf 18 jaar kan hem aanvragen!

De werking is eenvoudig:

  1. Je stort op voorhand geld van een betaalrekening op jouw prepaid creditcard.
  2. Zolang het saldo toereikend is kan je online betalingen en offline betalingen doen met je kaart of het geld weer opnemen.
  3. Zodra het saldo 0 euro is, kan je niet langer geld uitgeven of opnemen. Rood staan is niet mogelijk.
  4. De werking van jouw prepaid kaart is hetzelfde als die van een reguliere creditcard, zolang er voldoende saldo op staat.

Tegenwoordig hebben bijna alle creditcardaanbieders een prepaid kaart in hun assortiment.

Een prepaid creditcard kan ook voordelig zijn als je wel voldoende inkomsten hebt. Zo krijg je een positieve registratie bij het BKR als je een normale creditcard in je bezit hebt met de functionaliteit van gespreid betalen. Deze registratie kan nadelig zijn voor de hoogte van jouw hypotheek of andere kredieten die je nog aan wil gaan.

Er zijn veel voordelen, maar ook nadelen:

Een prepaid creditcard heeft dus veel voordelen, maar ook nadelen. Er wordt bijvoorbeeld vaak geen aankoopverzekering verleend, zoals wel gebruikelijk is bij een gewone creditcard.

En let op: er kunnen uitzonderingen voorkomen waarbij jouw prepaid kaart niet wordt geaccepteerd. Enkele voorbeelden zijn bij het huren van een auto, bij de borg van een hotelkamer betalen of bij het boeken van een vliegtuigvlucht. Dit ligt aan de soort kaart wat je kiest.

VISA of Mastercard

Er zijn prepaid VISA creditcards en prepaid Mastercard creditcards op de markt, waarbij de laatste over het algemeen het minst geweigerd zal worden.

Studenten creditcard met beperkt bestedingslimiet

Ben je een student en ontvang je studiefinanciering, dan kom je in aanmerking om een studenten creditcard aan te vragen. De studiefinanciering die je ontvangt wordt gezien als vast inkomen. De kredietkaarten hebben vaak wel een lager limiet van maximaal 1000 euro.

Inkomstencheck en BKR-toetsing

Ook bij het aanvragen van een studenten creditcard wordt jouw inkomen aangevraagd en wordt een BKR-toetsing afgenomen. De eisen hiervan zijn minder streng, maar als je schulden hebt, wordt de aanvraag mogelijk toch geweigerd.

Bij een studenten creditcard gelden minder strenge eisen, maar ook een lager bestedingslimiet dan bij een normale creditcard.

Meer krediet nodig?

Is jouw aanvraag geweigerd of wil je ruimere betalingsmogelijkheden? Dan kan je altijd voor een prepaid creditcard kiezen in plaats van een speciale studenten kaart.

Creditcard aanvragen met hulp van derden

Als je een laag inkomen hebt, kan je soms een gewone creditcard aanvragen op voorwaarde dat iemand garant voor je wil staan. Daarnaast bestaat er ook een zogenaamde partnercard, waarbij een familielid een extra kaart voor jou aanvraagt.

Let wel op, want bovenstaande alternatieven zijn niet bij iedere creditcarduitgever mogelijk. Kijk voor het aanvragen dus alvast of dit mogelijk is bij jouw aanbieder.

Gewone creditcard aanvragen met hulp van de bank

Een laatste alternatief is om in overleg met de bank een creditcard aan te vragen die gekoppeld wordt aan jouw betaalrekening. Dit wordt echter alleen in uitzonderlijke gevallen gedaan.

Kort samengevat

Voor de aanvraag van een creditcard wordt er door middel van een inkomenstoets en BKR-toetsing gekeken naar jouw maandelijks besteedbaar inkomen. Heb je geen inkomen of een laag inkomen, dan is het niet mogelijk om een reguliere creditcard aan te vragen.

Er zijn verschillende alternatieven op de markt om toch een creditcard te kunnen bemachtigen, zoals een studenten creditcard of een kredietkaart aanvragen met hulp van derden.

Maar verreweg de populairste optie is een prepaid creditcard. Iedereen vanaf 18 jaar kan deze kaart aanvragen, ook zonder vast inkomen of met een laag inkomen. Je zet zelf een bedrag op de creditcard vanaf een betaalrekening en alleen dat bedrag kan je vervolgens uitgeven of opnemen.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer informatie over de prepaid creditcard? Bekijk dan de prepaid creditcard pagina voor meer uitleg!

Veel gestelde vragen

Over het algemeen wordt er een minimaal inkomen van netto €1.150,- per maand gevraagd voor je een creditcard kan aanvragen. Dit is het besteedbare inkomen, dus na aftrek van jouw vaste lasten.

Het is met een uitkering niet mogelijk om een reguliere creditcard aan te vragen. Echter zijn er verschillende alternatieven die wel mogelijk zijn, waarvan de prepaid creditcard de meest populaire is.

Het is niet mogelijk om een reguliere creditcard aan te vragen zonder vast inkomen. Echter zijn er verschillende alternatieven die wel mogelijk zijn, waarvan de prepaid creditcard de meest populaire is.

Om een normale creditcard aan te vragen heb je een vast inkomen nodig. Voor de aanvraag van een zogenaamde prepaid creditcard is dit echter niet nodig.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie