Wat is V Pay van Visa?

op basis van 0 beoordelingen

V Pay is een Europese betaalpas, ontwikkeld door VISA Europe. Het is de directe concurrent van de Maestro betaalpas en werkt vrijwel hetzelfde (contactloos). Betalen bij de betaalautomaat en geld pinnen of opnemen binnen en buiten Europa is mogelijk, de V Pay betaalpas wordt ruim geaccepteerd.

Alles weten over V Pay en wat de verschillen zijn met Maestro? Lees dan snel verder, in het artikel vind je er alles over!

creditcard met vpay
|

Wat is V Pay?

V Pay is een Europese betaalpas en het debet merk van Visa Europe. Het is eigenlijk het betaalsysteem achter jouw pinpas en werkt met een zogenoemde EMV Chip technologie. In 2008 is het door de SNS Bank geïntroduceerd in Nederland, al is de Maestro pinpas nog steeds bekend.

Op dit moment wordt de V Pay betaalpas aangeboden door de volgende banken:

  • ASN
  • Regiobank
  • SNS
  • ING

Naast pinpassen zijn er ook enkele type creditcards van Visa en Visa debitcard die uitgerust zijn met V Pay.

De Visa creditcard waarmee V Pay mogelijk is, bijvoorbeeld de Visa World Card Platinum, wordt soms geaccepteerd op plaatsen waar je met normale creditcards niet kunt betalen.

Heeft je kaart deze functie, dan zal er soms gevraagd worden of je met VPay of Visa wilt betalen. Beide betaalmethoden werken hetzelfde: toets je pincode in en het bedrag wordt van het bestedingslimiet afgehaald. Deze extra mogelijkheid wordt alleen door ICS aangeboden.

De V Pay betaalpassen werken hetzelfde als elke andere pinpas met Maestro. Je kan geld opnemen bij geldautomaten, (contactloos) betalen bij betaalautomaten die PIN accepteren en betalen in het buitenland. De acceptatie van de V Pay kaart in zowel Europa als buiten Europa is groot.

Wat zijn de verschillen tussen de V Pay- en Maestro betaalpassen?

In de dagelijkse praktijk zal je nauwelijks verschil merken in het gebruik van beide elektronische betaalmiddelen.

Het zijn beide veilige betaalpassen waarmee consumenten wereldwijd geld kunnen opnemen bij een geldautomaat en kunnen betalen bij betaalautomaten.

De twee betaalpassen mogen beide een goede acceptatie hebben, toch verschilt het per land met welke betaalpas je het beste kunt betalen. Landen die horen bij Nederland bijvoorbeeld, zoals de Nederlandse Antillen en Suriname, maken het meeste gebruik van Maestro.

Ondanks dat V Pay het ondergeschoven kindje is in Nederland en Maestro ooit als standaard is aangenomen, is V Pay in de rest van Europa wel het beste geaccepteerd. Daarmee heeft de V Pay betaalpas de beste wereldwijde dekking van de twee.

V Pay en Maestro zijn in de werking vrijwel gelijk, beide zijn veilige betaalpassen waarmee je wereldwijd kunt betalen en geld kunt opnemen.

Acceptatie in Nederland en buitenland

De VPay card is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en dus kan je in Europa overal betalen ermee.

Ook buiten de eurolanden kan je in de meeste landen betalen met V Pay, bij alle betaallocaties die de EMV Chip technologie ondersteunen. Let op: zet altijd ‘pinnen buiten Europa’ aan bij jouw bank.

De dekking van V Pay is in onder andere de Nederlandse Antillen, Suriname, Peru en de Verenigde Staten slechter. Dan kan een creditcard of contant geld de uitkomst bieden.

Kort samengevat

V Pay is een betaalmethode ontwikkeld door Visa. Het is de directe concurrent van de Maestro betaalpas en werkt vrijwel hetzelfde. (contactloos) Betalen bij de betaalautomaat en geld opnemen van een geldautomaat binnen en buiten Europa is mogelijk, de V Pay betaalpas wordt ruim geaccepteerd.

Benieuwd geworden naar alles over Visa creditcards? Lees hier meer over de Visa card! Op zoek naar een Visa creditcard met V Pay functie? Vergelijk creditcards snel en eenvoudig!

Veelgestelde vragen

In de dagelijkse praktijk zal je weinig verschil merken tussen Maestro en V Pay. In de wereldwijde acceptatie zit het verschil, en dan met name buiten Europa.

V Pay is een merk van Visa, maar toch zijn het twee verschillende betaalmethoden. V Pay wordt gebruikt voor debit cards, zoals de pinpas, terwijl Visa gebruikt wordt voor creditcards.

In Nederland kan je overal met de betaalpas betalen waar PIN aangegeven staat. Ook in Europa kan je vrijwel overal met V Pay betalen. Buiten Europa wordt V Pay ook in de meeste landen geaccepteerd, maar niet overal.

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie