Waar kun je betalen met American Express creditcards?

op basis van 0 beoordelingen

De American Express creditcard wordt wereldwijd op veel plekken al geaccepteerd en dit worden er in rap tempo steeds meer. Dit geldt voor zowel fysieke winkels als voor online webshops.

Wil je meer informatie over de American Express kaart en meer weten over de accepterende bedrijven? Lees dan snel verder!

american express op een wereldkaart
|

De American Express creditcard wordt wereldwijd op veel plekken al geaccepteerd en dit worden er in rap tempo steeds meer. Dit geldt voor zowel fysieke winkels als voor online webshops.

Wil je meer informatie over de American Express kaart en meer weten over de accepterende bedrijven? Lees dan snel verder!

Wat is American Express (AMEX)?

American Express, ofwel AMEX, is sinds het jaar 1850 een Amerikaanse financiële onderneming en één van de populairste creditcardmaatschappijen. American Express geeft creditcards uit, zorgen voor een veilige betaalstructuur en zijn met name gericht op de frequente vliegreiziger.

Voordelen

Als je de American Express kaart vergelijkt met een creditcard van de grootste creditcardmaatschappijen Mastercard en Visa, dan heeft deze een paar fijne voordelen. Zo wordt er het eerste jaar geen jaarlijkse bijdrage gevraagd bij de American Express creditcard, ook niet als je hem na een jaar afzegt, en geldt er geen vast bestedingslimiet. Het limiet wordt bij American Express afgestemd op de situatie en persoon. Wordt er elke maand netjes op tijd betaald, dan zal je bestedingsruimte snel worden verhoogd.

Daarnaast sparen kaarthouders bij American Express punten voor bijna elke euro die je uitgeeft. Deze worden Flying Blue Miles of Reward Points genoemd . Met voldoende Flying Blue Miles kan je voordelig (vlieg)reizen boeken of upgrades betalen bij KLM, Air France en Hertz. Ook krijg je met de AMEX creditcard de mogelijkheid om tickets voor concerten van onder andere bekende artiesten in de presale te kopen met creditcard en is de wereldwijde acceptatiegraad hoog, al hebben Mastercard en Visa nog steeds de hoogste dekking.

Waar kan je betalen met American Express?

Er wordt op de website van AMEX weinig informatie gegeven over waar kaarthouders precies kunnen betalen met American Express kaarten. Een goed overzicht ontbreekt, als is deze wel op internet te vinden.

Fysieke bedrijven

De meeste tankstations en supermarkten in Nederland accepteren tegenwoordig American Express, met uitzondering van Albert Heijn en Albert Heijn To Go. Hierdoor kan je de kaart dus ook gebruiken voor dagelijkse uitgaven. Wel zijn er winkels te vinden die American Express wel accepteren in de fysieke winkel, maar niet bij het doen van online bestellingen, of andersom. Jumbo Supermarkten is hier een voorbeeld van.

Maar ook bijvoorbeeld dierentuinen, restaurants (met Michelinsterren), woonwinkels, pretparken en hotels nemen in grote mate American Express aan.

Webshops

Met jouw American Express kaart kan je niet in elke webwinkel aankopen doen. Toch kan je indirect de acceptatie wel vergroten, door je creditcard te koppelen aan jouw PayPal account als primaire betaalmethode. In de webshops waar American Express niet geaccepteerd wordt, kan je dan betalen met Paypal. Doordat de accounts gekoppeld zijn, wordt er toch geregistreerd dat je betaald hebt met jouw creditcard, waardoor je weer Miles spaart met jouw aankoop. Het zijn er nog veel meer, maar een aantal bekende webshops waar je wel met American Express kan betalen zijn:

  • Zalando
  • Amazon
  • Bol.com
  • Bijenkorf
  • FonQ
  • Apple
  • IKEA
  • C&A

Kort samengevat

American Express is een populaire creditcardmaatschappij met vele voordelen, zoals een gratis creditcard voor één jaar en een gratis spaarsysteem. De wereldwijde acceptatiegraad is hoog en blijft in snel tempo groeien, ook voor alledaagse aankopen. Wil je een nog betere acceptatie online, dan kan je jouw American Express creditcard koppelen aan jouw PayPal account.

Wil je meer informatie over American Express? Of een creditcard aanvragen? Kijk dan op onze website!

Veelgestelde vragen

Nee. De acceptatiegraad is daarentegen wel hoog en blijft in snel tempo groeien.

Bijna elke supermarkt accepteert Amex, met uitzondering van Albert Heijn en Albert Heijn To Go.

Ja, dat kan. Op onze website kan je alle American Express creditcards vergelijken en er snel en gemakkelijk één aanvragen!

Kaarthouders kunnen op veel plekken wereldwijd met American Express betalen, maar een exact overzicht hiervan ontbreekt op hun website.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie