Met spoed een creditcard aanvragen

op basis van 0 beoordelingen

Vraag je een reguliere creditcard aan, dan kan het wel tot veertien dagen duren voordat je hem binnen hebt en kan gebruiken. Als je snel een creditcard nodig hebt, dan kan je een spoedaanvraag doen bij de financiële instelling of een prepaid creditcard aanvragen.

Wil je precies weten wat de opties zijn? In dit artikel lees je hoe je het snelste een creditcard in handen hebt!

snel aan te vragen creditcard
|

Hoe lang na aanvraag ontvang je je creditcard?

Als je online een reguliere creditcard aan wil vragen, is dat vaak binnen vijf minuten geregeld. Toch duurt het nog één tot twee weken voordat je jouw creditcard ontvangt. Hoe lang het precies duurt voor jouw creditcard wordt verstuurd is onder andere afhankelijk van het soort en type creditcard en de manier waarop je hem aanvraagt.

Er zijn een aantal redenen waarom het proces van aanvragen van een creditcard enkele weken duurt:

 • De informatie van de aanvrager moet worden gecontroleerd.
 • Er wordt een BKR-toetsing gedaan en gekeken naar het maandelijks inkomen.
 • De kredietkaart moet geproduceerd en verstuurd worden.

Hou er rekening mee dat je jouw creditcard ook moet activeren als hij binnen is gekomen. Ook dit kost even tijd en is nodig om je creditcard te kunnen gebruiken.

Bij aanvraag van een prepaid creditcard hoeft er niet te worden gekeken naar de financiële situatie en eventuele schulden van de aanvrager. Deze kan dus sneller verstuurd worden en is ook een goed alternatief voor als je niet voldoende besteedbaar inkomen hebt.

Ditzelfde geldt voor een virtuele creditcard, waarbij je geen fysieke betaalpas opgestuurd krijgt. Deze card is wel enkel geschikt voor het doen online betalingen.

Hoe kan ik sneller een creditcard ontvangen?

Wil jij je kaart sneller in huis hebben, dan zijn er twee goede opties:

 • Doe een spoedaanvraag voor een normale creditcard met bestedingslimiet. Een verzoek hiervoor kan je doen bij de creditcardmaatschappij of uitgever.
 • Vraag een prepaid creditcard aan. Deze wordt sneller geleverd omdat er geen inkomenseis geldt.

Let op: Vraag altijd jouw creditcard online aan, in plaats van telefonisch of via de bank. Dat is de snelste manier van aanvragen.

Een spoedaanvraag doen

Het met spoed aanvragen van een normale creditcard gaat als volgt:

 1. Vul het online aanvraagformulier in bij je bank of financiële instelling.
 2. Na de aanvraag bel je direct de creditcardaanbieder en geef je aan dat je jouw creditcard met spoed nodig hebt.
 3. Vaak kan jouw creditcard dan een week eerder verstuurd worden.
 4. Activeer jouw creditcard als hij binnen is gekomen en gebruik hem direct.

Reken met een spoedaanvraag dus alsnog op minimaal vijf werkdagen voor je de creditcard in huis hebt, omdat de hele procedure veel tijd in beslag neemt.

American Express card

In de praktijk blijkt dat creditcards van American Express (AMEX) het snelste geleverd worden, mits je volledig voldoet aan alle financiële eisen.

Een prepaid creditcard aanvragen

Als je binnen een week een creditcard nodig hebt, dan is het aanvragen van een prepaid card een goede optie. Deze wordt over het algemeen binnen enkele dagen verstuurd, omdat er geen inkomenseis geldt en er dus geen BKR-toetsing wordt gedaan. De aanvraag zelf is binnen enkele minuten gedaan.

Zo vraag je een prepaid creditcard aan:

 1. Kies de prepaid creditcard die het beste bij je wensen past.
 2. Vul online het aanvraagformulier in en verstuur deze.
 3. Na de aanvraag worden prepaid creditcards binnen enkele werkdagen verstuurd.
 4. Na binnenkomst zet je saldo op je kaart via iDeal of overboeking, waarna je hem direct kan gebruiken.

Het is mogelijk om een prepaid card aan te vragen in combinatie met een virtuele creditcard. Een virtuele creditcard kan je binnen korte tijd na aanvraag al activeren door er geld naar storten, waarna je hem kan gebruiken. Een virtuele creditcard kan je enkel gebruiken voor het doen van online betalingen.

Let op: Heb je een creditcard nodig voor op vakantie om bijvoorbeeld een auto te huren? Niet alle prepaid creditcards worden dan geaccepteerd, dus let hier goed op. Kaarten die hier wél geschikt voor zijn, zijn onder andere de ICS GO Card en de Bunq Mastercard.

Vraag je creditcard op tijd aan!

Het is dus aan te raden om op tijd een kredietkaart aan te vragen als je weet dat je binnenkort op vakantie gaat in het buitenland of aankopen moet doen in een buitenlandse webshop. Zo kan je uitgebreid onderzoek doen naar welke van de verschillende creditcards, creditcardmaatschappijen en creditcardaanbieders het beste bij jouw wensen en eisen past.

Kort samengevat

De aanvraagprocedure van creditcards kan wel tot veertien dagen duren. Heb je met spoed een creditcard nodig, dan kan je het beste een spoedaanvraag doen bij je bank of een prepaid creditcard aanvragen.

Heb je met spoed een creditcard nodig? Vergelijk dan direct alle creditcards en begin met een creditcard aanvragen!

Veelgestelde vragen

De gehele aanvraagprocedure kan tot veertien dagen duren. Met een spoedaanvraag kan dit verkort worden tot ongeveer zeven dagen.

De gehele aanvraagprocedure kan tot veertien dagen duren. Met een spoedaanvraag kan dit verkort worden tot ongeveer zeven dagen.

De gehele aanvraagprocedure kan tot veertien dagen duren. Met een spoedaanvraag kan dit verkort worden tot ongeveer zeven dagen.

Een creditcard is eenvoudig en snel aan te vragen bij nagenoeg alle banken en bankonafhankelijke financiële instellingen.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie