Een creditcard voor op wintersport, dit zijn de voordelen

Dat een creditcard handig is voor op reis, dat weten we allemaal. Hij wordt wereldwijd vrijwel overal geaccepteerd en komt daarnaast vaak met handige (reis)voordelen. 

Het zal je dan ook niet verbazen dat een creditcard ook op wintersport bijna onmisbaar is in jouw portemonnee. Wil je weten waarom dat zo is? Lees dan snel verder! 

Creditcardvoordelen voor op wintersport

Een creditcard gebruiken heeft vele voordelen als je op skivakantie bent. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rij gezet. 

 1. Je kan snel en gemakkelijk tol betalen onderweg

Ga je met de auto richting de bergen, dan betaal je vaak om over de snelwegen te mogen rijden. In Frankrijk betaal je bijvoorbeeld tol bij zogenoemde tolpoortjes, in Zwitserland moet je (vooraf) een speciaal vignet aanschaffen en in Oostenrijk kan om beide gevraagd worden. 

Hoe dan ook, betalen met jouw creditcard is altijd snel en eenvoudig. Je hoeft in de meeste gevallen niet eens een pincode in te toetsen. Daarnaast wordt hij altijd geaccepteerd, wat met een pinpas niet het geval is.

 1. Je kan jouw gehele verblijf betalen met één pas

Ga je op wintersport, dan moeten er verschillende zaken betaald worden. Je moet ergens overnachten, er moet misschien wel een uitrusting gehuurd worden en je wilt ook wel eens uitgebreid dineren in een restaurant. 

Dit allemaal kan eenvoudig betaald worden met jouw creditcard, ook als er borg berekend wordt. Met een pinpas of met contant geld is borg betalen vaak niet mogelijk en een pinpas wordt ook lang niet op elke plek geaccepteerd als betaalmiddel. 

 1. Een gratis reisverzekering en noodhulp zijn meestal inbegrepen

Bij veel creditcards zit noodhulp en een reisverzekering inbegrepen. Je kan hier gebruik van maken als de gehele reis met die creditcard is betaald. Wat er precies vergoed wordt, is afhankelijk van de creditcarduitgever en het type creditcard. Vaak geldt hoe hoger de jaarlijkse bijdrage, hoe uitgebreider de hulp die je krijgt. 

Zo kunnen bijvoorbeeld vervoer en repatriëring bij een ongeval worden gedekt, heb je recht op een vergoeding voor medische zorg in het vakantieland of krijg je noodgeld gestort als jouw portemonnee is gestolen. 

Wil je meer weten hierover, lees dan eens de artikelen: ‘Creditcard reisverzekering’ en ‘Deze creditcards bieden noodgeld voor op reis’.

 1. Je krijgt soms korting op (delen van) jouw reis

Als creditcardhouder kan je soms gebruik maken van kortingsprogramma’s. Heb je bijvoorbeeld een creditcard van uitgever ICS, dan krijg je standaard korting als je een verblijf boekt via Booking.com.

Daarnaast spaar je met de creditcards van American Express voor zogenoemde Miles en/ of XP. Hiermee kan je voor korting sparen op onder andere hotelovernachtingen en vliegtickets. 

 1. Aankoopverzekering

Bij vrijwel iedere creditcard zit standaard een aankoopverzekering inbegrepen. Hiermee worden producten voor 90 tot 365 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. 

Koop je voor de wintersport een nieuwe outfit en gaat deze kapot tijdens het skiën, dan kan je (een deel van) het aankoopbedrag terugkrijgen. Wil je meer weten over hoe dit werkt, lees dan ons artikel: ‘Aankoopverzekeringen van een creditcard’.

Onze ervaring

Ik ben zelf dit jaar ook op wintersport geweest en heb mijn uitgaven vooral gedaan met mijn creditcard om te testen of mijn creditcard geschikt was hiervoor.

Ik heb de creditcard gebruikt voor zowel accommodatie als tanken en horeca. De Mastercard classic kon overal betalen en zo was een groot deel van mijn aankopen verzekerd.

Korthom, de Mastercard classic is zeker een aanrader voor op skivakantie!

Jarno Westland

MasterCard Classic


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 5.000
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1.150
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

Op zoek naar de perfecte creditcard voor op vakantie?

Ga je op wintersport, ben je overtuigd en wil je een creditcard aanvragen? Op onze website kan je direct alle creditcards met elkaar vergelijken en er snel en eenvoudig één aanvragen!

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Misverstanden over de aankoopverzekering van je creditcard
6 creditcards in een hand

Misverstanden over de aankoopverzekering van je creditcard

Iris Kooi
Dit zijn alle creditcards met een uitgebreide reisverzekering
creditcard met reisverzekering mee op reis

Dit zijn alle creditcards met een uitgebreide reisverzekering

Iris Kooi
Heb je nog wel een creditcard nodig? 
creditcard in Oostenrijk op een berg

Heb je nog wel een creditcard nodig? 

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie