Creditcard reisverzekering

op basis van 0 beoordelingen

Voordat je op vakantie gaat sluit je een doorlopende reisverzekering of een losse reisverzekering af, maar wist je dat ook je creditcard dekking biedt tijdens jouw vakantie? Je World card platinum of je Mastercard classic kan een doorlopende reisverzekering volledig overbodig maken.

vliegtuig in creditcard
|

In een onbekend land loeren er gevaren waar je je in Nederland geen zorgen over maakt. Het vergoed krijgen van medische kosten werkt daar anders en als je iets overkomt, moet je kosten maken om terug te komen naar Nederland (repatriëring). Met de (aanvullende) reisverzekering heb je gevaren zo veel mogelijk verzekerd. Je kunt zelfs blijvende invaliditeit meeverzekeren, maar verzeker je niet te ruim. In de goedkope en de duurdere creditcards is meer meeverzekerd dan je denkt.

Dekking creditcard reisverzekering

Door het betalen met je creditcard heb je een aankoopverzekering voor een periode van 180 dagen. Je hebt dekking tegen schade, verlies en diefstal. Deze dekking geldt overigens ook als je niet op vakantie bent. Dit is al een nuttige aanvullende reisverzekering, maar de dekking gaat verder dan dat. Je hebt een zogenaamde aflevergarantie. Dat wil zeggen dat je krijgt waarvoor je betaald hebt. Als bij aankomst op je vakantieadres blijkt dat je hotel bijvoorbeeld zwaar beschadigd is door een storm, krijg jij je bedrag weer terug via het creditcardbedrijf.

Reisongevallenverzekering

Jaarlijks betaal je kosten voor jouw creditcard. De kosten zijn ook deels een vergoeding voor de extra services die je bij de creditcard krijgt. Eén van de dekkingen is de ongevallendekking. Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval, volgt er een eenmalige uitkering. Afhankelijk van de soort creditcard heb je alleen dekking voor jezelf of zijn andere gezinsleden ook meeverzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Mastercard Black. Ook in andere duurdere creditcards zit deze ruimere dekking.

  • Extra voordeel creditcard: Wist je dat je in Londen het openbaar vervoer kunt betalen met je creditcard? Sinds kort is het ook in Nederland mogelijk. Weer een extra voordeel van een creditcard.

Wat vergoedt de reisverzekering

  • Hulpverlening vanuit Nederland (24/7 bereikbaar)
  • Beschadiging en verlies van bagage
  • Uitkering bij overlijden of invaliditeit
  • Kosten om eerder terug te keren naar Nederland (tickets, reis- en verblijfskosten, belkosten)
  • Pechhulp als de automobilistenhulp dekking is meeverzekerd
  • Juridische hulp
  • Medische kosten

De exacte dekking verschilt per verzekeraar.

Annuleringsverzekering creditcard

Als je jouw reis boekt met de creditcard kun je zelfs profiteren van een annuleringsverzekering in de betaalkaart. In de meeste creditcards is er geen volwaardige annuleringsdekking meegenomen. Een volledige dekking geldt vooral bij de duurdere creditcards. Is jouw vlucht bijvoorbeeld niet betaald met de creditcard? Dan geldt daar de annuleringsdekking niet voor.

Veelgestelde vragen

De creditcard reisverzekering is een volwaardige verzekering met 7 dagen per week telefonische ondersteuning vanuit Nederland. Geneeskundige kosten, repatriëring, medicijnen en juridische kosten die betrekking hebben op de vakantie zijn zelfs meeverzekerd. Met een goede creditcard kun je jouw huidige reisverzekering dus opzeggen, plus de kostbare aanvullende reisverzekeringen.

De aankopen met je creditcard zijn verzekerd voor een periode van vaak 180 dagen. Verzekerd voor één jaar is ook mogelijk, afhankelijk van het soort creditcard. Met de juiste creditcard heb je geen losse reisverzekering meer nodig. Let wel goed op wat de creditcard aan dekking biedt. Er zitten namelijk grote verschillen in kwaliteit tussen de diverse creditcards.

Met de Mastercard Black heb je een reisverzekering met een ruime dekking. Doorlopende reisverzekeringen heb je dus niet meer nodig met de juiste creditcard in je borstzakje. Het is namelijk een doorlopende reisverzekering met een ruime vergoeding.

Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie