Kan je een creditcard aanvragen zonder bkr toetsing?

op basis van 1 beoordeling

Wil jij een creditcard aanvragen? Dan heb je te maken met het BKR (Bureau Krediet Registratie). In dit artikel leggen wij je uit of een creditcard zonder BKR toetsing mogelijk is en waarom dit er eigenlijk überhaupt is.

creditcard aan te vragen zonder bkr toetsing
|

Creditcard zonder BKR registratie

Wil je een reguliere creditcard aanschaffen? Dan krijg je krediet om jouw betalingen mee te doen. En een krediet wordt vrijwel altijd doorgegeven aan het BKR. Wanneer jij geen BKR registratie hebt kan je vaak eenvoudig een card aanvragen. Een BKR toetsing wordt vaak gedaan zodat banken kunnen controleren of jij lopende schulden hebt.

Wanneer jij schulden hebt wordt de kans dat jij betalingsachterstand krijgt groter. Met een creditcard betaal je namelijk pas achteraf, waardoor je het geld niet direct hoeft te hebben. Toch is een credit card zonder BKR toetsing ook zeker mogelijk.

Creditcards zonder Bureau Krediet Registratie

Er zijn meerdere creditcardmaatschappijen waar je een creditcard zonder BKR kan aanvragen. Misschien wil jij wel een visa card zonder BKR of een Mastercard zonder BKR. Maar kan je eigenlijk een Visa card zonder BKR toetsing aanvragen? Wij bespreken de opties voor een creditcard aanvragen zonder BKR hieronder.

Bunq debit card

Bij Bunq kan je een creditcard zonder BKR aanvragen. Een rekening open kan al voor slechts 3 euro per maand. De maandelijkse kosten verschillen per rekening. Dit is een prepaid creditcard, verstrekt door Mastercard.

Een BKR toetsing is niet nodig en deze betaalkaart kan je eenvoudig gebruiken via de app voor je betalingen. Je kan de prepaid kaart direct gebruiken en je hebt niet te maken met jaarlijkse kosten. Dit is misschien wel ze beste creditcard zonder BKR.

bunq Mastercard

Geschikt voor autohuur

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Virtuele of fysieke creditcard
 • truck-fast Binnen 10 minuten actief
 • calculator Geen inkomenseis

VIAbuy prepaid creditcard

Een andere creditcard zonder krediet is de VIAbuy, wederom van MasterCard. Deze prepaid kaart kan je ook gebruiken bij zowel negatieve BKR notering als positieve BKR notering. De fysieke kaart wordt binnen 24 uur verzonden waardoor je deze vaak al binnen 1-3 werkdagen in huis hebt.

Je kan de kaart gratis opwaarderen, wanneer je wil. Geld uitgeven kan alleen wanneer er geld op de rekening staat. Dit is dus direct je bestedingslimiet. Opwaarderen kan met behulp van je IBAN. De VIAbuy is in de meeste landen geldig. De prijs per jaar is nog geen 20 euro.

Viabuy Prepaid Mastercard


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • warning Eenmalige aanschafkosten á €69,90
 • truck-fast 3 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis

ICS Go Card

De ICS Go Card is één van de bekendste creditcard zonder BKR toetsing. Je hebt eigenlijk alle gemakken die je hebt wanneer je een gewone creditcard wilt aanvragen. Ook is er geen inkomenseis en kan je deze ook aanschaffen bij een negatieve registratie. En bonus: je kan kiezen uit maar liefst drie verschillende kleuren. De jaarlijkse kosten zijn 21,67.

ICS GO Card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 3 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

N26 debit card

Ook heb je dan nog de N26 debit card. Er wordt geen BKR toetsing gedaan wanneer je deze debit card wil aanvragen. De prijs per jaar is wel vrij hoog: maar liefst 118 euro. Daar staat wel tegenover dat je kan profiteren van verschillende voordelen. Zo kan je ook betalen in vreemde valuta zonder extra toeslag en meerdere verzekeringen.

N26 Standard

Inclusief gratis betaalrekening

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Prepaid
 • truck-fast 3 dagen levertijd
 • calculator Geen inkomenseis
 • bitcoin Ondersteunt 200 cryptovaluta

Wat is een negatieve BKR registratie?

Wanneer je achteraf betaalt voor online aankopen dien je het bedrag vaak in 14 tot 30 dagen te moeten betalen. Doe je dit niet? Dan krijg je eerst te maken met incassokosten. Deze kosten worden bij de prijs opgeteld.

Wanneer je vervolgens nog niet hebt betaald wordt dit geregistreerd. Dat is dus een negatieve registratie. Je hebt schulden. Ook wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen om het bedrag terug te betalen wordt dit geregistreerd.

Wat is een positieve BKR registratie?

Naast een negatieve BKR registratie is er ook een positieve BKR registratie. Heb jij een zakelijk krediet van meer dan 250 euro, over de looptijd van meer dan een maand? Dan wordt dit doorgegeven bij het BKR. Bij een persoonlijke lening gaat dit om meer dan 1.000 euro. Dit heet dan een positieve registratie. Je hebt wel krediet lopen, maar geen schulden.

Wat is een prepaid creditcard?

Wanneer je een creditcard aanvraagt doet de creditcard maatschappij een BKR check. Zo krijgt de maatschappij inzicht in jouw financiële situatie en kunnen ze een schatting maken of jij jouw uitgaven ook daadwerkelijk kan betalen.

Om dit te voorkomen kan je dus gebruik maken van een prepaid creditcard. De meeste prepaid creditcards vereisen geen minimum inkomen en je kan alleen geld uitgeven dat op de rekening staat. Hierdoor is een check dus niet nodig. Je krijgt dan een creditcard met limiet zonder BKR toetsing.

Het bestedingslimiet is afhankelijk van hoeveel geld jij op de rekening zet. Terugbetalen hoeft niet, want je stort het vanaf je eigen bankrekening. Dit is dus een goed alternatief op de normale creditcard.

Een prepaid creditcard aanvragen werkt vrijwel hetzelfde als bij een reguliere creditcard. Ook deze worden wereldwijd geaccepteerd en zijn ideaal voor vakantie. Een creditcard zonder BKR kan dus zeker.

Hoe kan je een BKR registratie controleren?

Twijfel je of je (nog) geregistreerd staat bij het BKR? Dan kan je dit controleren via de website. Wanneer je dit voor het eerst doet dien je in te loggen met je iDIN. Dit is een dienst van de banken waarmee je jezelf bij andere organisaties kunt identificeren.

Dit met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je bank. Vervolgens kan je een online kredietoverzicht aanvragen. Zo’n BKR toetsing aanvragen/ BKR check aanvragen kost je € 12,95 per keer.

Reguliere creditcard aanvragen

Heb jij een zakelijke creditcard of standaard creditcard nodig? Deze kan je aanvragen bij de desbetreffende creditcardmaatschappij. Er zijn talloze verschillende creditcards verkrijgbaar. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt van de 70 verschillende kaarten die je kan aanschaffen in Nederland.

Let wel: er wordt dan een BKR check gedaan. Het maximale bedrag dat je kan besteden verschilt per aanbieder. Een creditcard biedt de mogelijkheid om ook in het buitenland te betalen. Verder zijn je online aankopen vaak verzekerd tegen bijvoorbeeld schade en diefstal. En dat is toch wel zo’n gerust gevoel. Een creditcard aanvragen met BKR kan dus ook.

Veelgestelde vragen

Een standaard creditcard zonder BKR aanvragen is vaak niet mogelijk. Een alternatief is de prepaid creditcard, waarbij je zelf geld moet storten op de bankrekening om te kunnen betalen.

Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie