Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

op basis van 1 beoordeling

Een creditcard is ideaal wanneer je op reis gaat of om verzekerde aankopen te doen via het internet. Heb je deze niet meer nodig? Dan is het verstandig om je creditcard op te zeggen. Hoe je dit doet? We hebben goed nieuws voor je: een creditcard opzeggen is een stuk eenvoudiger dan je denkt. Vaak hoef je alleen maar de klantenservice van het desbetreffende bedrijf te bellen om je creditcard op te zeggen.

persoon die creditcard wilt opzeggen

Het kan ook zijn dat je deze doorgeknipt moet opsturen in een speciale opzegbrief. Kortom: iedere maatschappij heeft een andere werkwijze. Je creditcard stopzetten is ook afhankelijk van de opzegtermijn van de maatschappij. Dit is bij iedere creditcard weer anders. Wij bespreken de verschillende creditcardmaatschappijen hieronder.

Opzeggen creditcard

Zoals eerder gezegd hanteert iedere creditcardmaatschappij weer een andere methode voor opzegging. Daarom hebben wij hieronder de methode per maatschappij voor je op een rijtje gezet. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent. Je creditcard stopzetten wordt zo wel héél makkelijk.

MasterCard

Laten we beginnen bij het bekende MasterCard. Deze creditcard wordt uitgegeven door ICS (International Card Services). Je creditcard opzeggen doe je door contact op te nemen met de ICS Servicedesk. Per soort creditcard worden verschillende telefoonnummers gehanteerd. Iets om dus goed rekening mee te houden, zodat je niet het verkeerde nummer belt.

Visa card

Dus, de Visa Card (of Visa world card) opzeggen? Ook dan dien je contact op te nemen met de ICS Servicedesk. Bij een Visa Card opzeggen geldt een opzegtermijn van één maand. Wanneer je hebt opgezegd gaat dit dus pas een maand later in. Na opzegging ontvang je per post een bevestigingsbrief. Check wel even of je adresgegevens nog kloppen, zodat je de brief ook daadwerkelijk ontvangt.

ABN Amro

Ook sommige Nederlandse banken verstrekken creditcards. Zoals ABN Amro bijvoorbeeld. Wil jij je ABN Amro creditcard opzeggen? Dit kan zowel telefonisch als online. Verder is er ook nog de mogelijkheid om de opzegging per brief te versturen.

Rabobank

Je Rabobank creditcard opzeggen? Dit werkt vrijwel hetzelfde als bij ABN Amro. Je kan dit eenvoudig doen via de Rabobank app, of contact opnemen met de klantenservice. Wanneer je vlak voor het opzeggen nog hebt betaald met je creditcard gaat Rabobank dit in één keer in rekening brengen.

ANWB creditcard

Tot slot bespreken we nog de ANWB creditcard opzeggen. Bij de ANWB kan je natuurlijk voor van alles terecht omtrent reizen, en dus ook een creditcard. Je kan deze telefonisch én schriftelijk opzeggen, met een opzegtermijn van één maand.

Kun je een creditcard tijdelijk stopzetten?

Misschien wil jij, in plaats van je creditcard opzeggen, deze tijdelijk stopzetten. Kan dat dan eigenlijk wel? Wanneer je een creditcard aanschaft heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Binnen 14 dagen na de datum van aanvraag kan je deze dan annuleren. Bij sommige creditcardmaatschappijen is het ook mogelijk de kaart tijdelijk stop te zetten. Doe je dit niet, dan wordt het abonnement automatisch verlengd. Dit kan je zien als een soort contract voor onbepaalde tijd.

Veelgestelde vragen

Elke creditcardmaatschappij hanteert een andere opzegmethode. We hebben op deze pagina per creditcardmaatschappij een handig stappenplan gemaakt.

Bij sommige creditcardmaatschappijen is het mogelijk de kaart tijdelijk stop te zetten. Neem contact op met de desbetreffende creditcardmaatschappij voor meer informatie over het tijdelijk pauzeren van je creditcard abonnement.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
Creditcard reisverzekering
vliegtuig in creditcard

Creditcard reisverzekering

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie