Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

op basis van 2 beoordelingen

Wij hebben de mogelijkheden omtrent boeken zonder creditcard voor je uitgezocht. Je vindt het allemaal terug in dit artikel.

|

Een hotel boeken zonder creditcard, kan dat eigenlijk wel? Wanneer je een vakantiehuis of hotel wil boeken kan dit nog best lastig zijn in het buitenland zonder creditcard. Zelfs voor een hotel reserveren is vaak al een reguliere creditcard vereist.

Een hotel boeken zonder creditcard: kan dat?

In het buitenland wordt een hotel boeken bij de meeste hotels vaak gedaan met creditcard. iDeal accepteren doen ze dan ook vaak niet. Dat is ook niet zo gek, want een creditcard is in het buitenland vele malen populairder dan in Nederland. Het betalingsplatform iDeal is ook Nederlands. Heb jij dus binnenkort een leuke stedentrip op de planning staan? Check dit dan goed!

Kan je een hotel reserveren zonder creditcard?

Misschien denk je dan: ik kan ook een hotel reserveren. Dan kan je achteraf betalen, wanneer je incheckt of bij het uitchecken. Toch heb je vaak bij een reservering ook een creditcard nodig. Er zijn hotels waarbij er kosten in rekening worden gebracht wanneer je bijvoorbeeld niet binnen 24 uur voor aankomst annuleert.

Op deze manier zijn zij dan beschermd tegen de kosten hiervan, en kunnen ze dit afschrijven van je creditcard. Dit systeem zie je bij diverse hotels over de hele wereld. Boeken zonder creditcard is dus echt lastig, evenals reserveren. Wanneer je contact kan betalen voor de hotelkamer op locatie is het natuurlijk een ander verhaal. Toch zie je dit tegenwoordig echt steeds minder.

Met een prepaid creditcard hotel boeken

Wanneer je voor de overnachting geen creditcard wil aanschaffen kan je er ook voor kiezen om een prepaid creditcard te gebruiken. Dit is een creditcard waar je zelf geld op stort. Je kan dan ook niet meer uitgeven dan het gestorte bedrag. Zo zit je niet vast aan een creditcardmaatschappij en geef je ook niet meer geld uit dan je hebt. Zeker tijdens een mooie vakantie kan het best aanlokkelijk zijn meer geld uit te geven, een tijdelijke creditcard met prepaid betaling is dan verstandiger.

Waar kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Wil je écht een hotel boeken zonder creditcard? Wees dan niet getreurd, er zijn namelijk verschillende online platformen waar je kan boeken zonder creditcard. Met creditcard betalen is dan niet nodig. In sommige gevallen kan je met iDeal betalen en anders met PayPal. Hieronder hebben wij deze platformen voor je op een rijtje gezet.

Booking.com

Laten we beginnen bij het bekende Booking.com als online platform. Je kan bij Booking.com zonder creditcard boeken. Let wel: dit geldt niet voor alle hotels en accommodaties. Toch hebben ze een breed aanbod dat je kan boeken met PayPal en iDeal. Dit is dan een vooruitbetaling voor de hotelreservering. Het aanbod is afhankelijk van je bestemming. Bij Booking kan je zonder creditcard dus ook terecht voor een hotel boeken.

Airbnb

Ook heb je dan nog Airbnb. Via Airbnb kan je een appartement, kamer en soms zelfs hotelkamers boeken. Deze appartementen worden dan aangeboden door een verhuurder. Jij komt samen met je gezelschap dan verblijven als gasten. Met iDeal betalen kan vaak niet, maar met PayPal wel.

Achteraf betalen is niet mogelijk en alle communicatie met de ‘host’ verloopt via het platform. Denk aan waar je de sleutel moet ophalen bijvoorbeeld of met welke code je het gebouw kan betreden. Een hotel boeken doe je hier dus niet. Het voordeel is wel dat de appartementen vaak goedkoper zijn dan hotels boeken.

Expedia

En tot slot heb je dan nog Expedia. Hier zijn alle hotels zonder creditcard te betalen. Jij kan dus gewoon met iDeal of PayPal betalen als betaalmethode voor de accommodatie. Ook is reserveren via Expedia mogelijk, zodat je op locatie kan betalen voor de boeking. Via Expedia kan je overigens ook een auto huren. In tegenstelling tot de hotels is hier wel een creditcard de enige betaalmethode.

Verzekerd op vakantie met creditcard

Een hotel reserveren zonder creditcard of een hotel boeken zonder creditcard is dus zeker mogelijk. Toch kan het wel zo handig zijn om een creditcard aan te schaffen. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen. Allereerst zijn al jouw aankopen beschermd tegen diefstal en schade.

Ga jij dus op vakantie, en koop je daar bijvoorbeeld een duur kledingstuk? Als deze wordt gekozen ben je vanuit de maatschappij gewoon verzekerd. Dat geeft toch een veilig gevoel tijdens de vakantie (of stedentrip).

Verder kan je contant geld natuurlijk makkelijk kwijt raken. Daarom loont het om een creditcard mee te nemen. Je kan met een creditcard vrijwel overal ter wereld betalen. Met een Nederlandse bankpas is dit (helaas) niet overal het geval.

Veelgestelde vragen

Een hotel boeken zonder creditcard is zeker mogelijk. Dit kan via websites als Booking.com, Expedia en Airbnb. Je betaalt dan eenvoudig met PayPal en/of iDeal.

Voor een hotel reserveren heb je tegenwoordig ook vaak een creditcard nodig. Dit kan je zien als een soort aanbetaling. Het hotel is dan verzekerd wanneer jij niet komt opdagen of niet op tijd annuleert.

Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
Creditcard reisverzekering
vliegtuig in creditcard

Creditcard reisverzekering

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie