Hoe activeer ik mijn creditcard?

op basis van 0 beoordelingen

Als je jouw nieuwe of vervangende creditcard ontvangt, is hij altijd geblokkeerd en is je creditcard gebruiken nog niet mogelijk. Vaak kan je hem eenvoudig deblokkeren of activeren via internet of door het doen van een betaling.

Wil je precies weten hoe je jouw creditcard kan activeren? Lees dan snel verder!

creditcard die geactiveerd wordt
|

Hoe activeer je jouw creditcard?

De woorden activeren en deblokkeren worden door elkaar gebruikt door verschillende creditcard uitgevers, maar beide betekenen hetzelfde.

Zowel een vervangende als nieuwe creditcard wordt altijd geblokkeerd verzonden. Dit vanwege veiligheidsoverwegingen en om misbruik tegen te gaan. Wanneer je probeert te betalen met deze geblokkeerde creditcard is het aannemelijk dat de creditcard weigert.

Als jij jouw pincode drie keer verkeerd invoert, wordt de creditcard ook geblokkeerd en moet je deze opnieuw activeren. Na activatie kan je de creditcard direct gebruiken.

Het kan per creditcardaanbieder verschillen hoe je jouw creditcard deblokkeren kan, maar over het algemeen is dit heel eenvoudig. Dit is in de begeleidende brief beschreven, die je ontvangt samen met jouw nieuwe creditcard.

Activeren kan meestal online of via de bank app, door in te loggen in de beveiligde omgeving van de creditcarduitgever. Ook kan je soms via het doen van een betaling jouw creditcard activeren.

Hoe kan je een nieuwe creditcard online activeren?

Vaak kan je dus je creditcard of prepaid creditcard activeren door in te loggen in de beveiligde omgeving. De exacte methode kan per creditcard aanbieder verschillen, maar dit zijn ongeveer de stappen:

  1. Log in in de beveiligde omgeving van de bank of financiële instelling, bijvoorbeeld bij ICS of ING. Dit kan vaak via de website van de bank of financiële instelling of via een speciale app van de bank zelf.
  2. Op dat online account kun je meestal kiezen voor deblokkeren of activeren van de creditcard.
  3. Volg de instructies die je dan krijgt. Vaak wordt er gevraagd om creditcardgegevens en gegevens om jezelf te verifiëren/ identificeren.

Hoe kan je een creditcard activeren via betaling?

Soms kan je creditcard geactiveerd worden als je een grote of kleine betaling doet. Dit kan een fysieke betaling zijn met je creditcard in combinatie met de pincode. Maar dit kan ook een online betaling zijn, waarbij je de naam van de kaarthouder, het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVC-code nodig hebt.

Hoe kan je een vervangende creditcard activeren?

Heeft jouw creditcard zijn vervaldatum bereikt? Dan ontvang je automatisch een (geblokkeerde) nieuwe creditcard. Het activeren van een vervangende kaart gaat op dezelfde manier als het activeren van een nieuwe betaalpas, dus online of via een betaling.

Wat gebeurt er met je creditcardgegevens?

De pincode en het creditcardnummer blijven gelijk als jouw oude creditcard kapot of vervallen was, maar je krijgt wel een nieuwe CVC code. De oude creditcard wordt automatisch geblokkeerd en kan je dus gewoon doorknippen en weggooien.

Ben jij je oude kaart verloren of is hij gestolen? Dan krijg je een nieuwe creditcard met een nieuwe pincode.

Hoe kan je een prepaid creditcard activeren?

Je kunt een prepaid kaart pas gebruiken als er voldoende saldo op de daarvoor bestemde creditcardrekening staat. Hoe je geld naar die rekening kan storten kan wisselen per aanbieder, de instructies hiervoor zijn te vinden op de website of bank app van de creditcarduitgever.

Kort samengevat

Een vervangende of nieuwe creditcard wordt altijd geblokkeerd verstuurd. Hoe je deze kan activeren staat beschreven in de begeleidende brief die je samen met jouw creditcard ontvangt.

Activeren kan meestal online of via de bank app, door in te loggen in de beveiligde omgeving van de creditcarduitgever. Ook kan je soms via het doen van een betaling jouw creditcard activeren.

Wil je een creditcard aanvragen? Vergelijk creditcards en begin gelijk met een creditcard aanvragen!

Veelgestelde vragen

Door het proberen te doen van een betaling zie je eenvoudig of jouw creditcard werkt. Daarnaast kan je in de beveiligde omgeving van jouw creditcard zien of deze geactiveerd is. Zo ja, dan werkt hij.

Het kan zijn dat jij je nieuwe creditcard nog niet geactiveerd hebt, maar het kan bijvoorbeeld ook komen omdat je onvoldoende bestedingsruimte hebt, een verkeerde pincode invoert of omdat je kaart geblokkeerd is.

Nee, als jij je nieuwe creditcard ontvangt is deze altijd geblokkeerd.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie