Kan ik mijn creditcard gebruiken in Amerika?

op basis van 0 beoordelingen

Heb jij binnenkort een reis op de planning staan naar Amerika? Dan vraag je je waarschijnlijk af of je jouw creditcard ook daar kan gebruiken. Het is immers een volledig ander werelddeel met hele andere regels dan hier. Geen zorgen: wij hebben dit voor je uitgezocht.

creditcard in amerika
|

Welke creditcard wordt geaccepteerd in Amerika?

In Amerika worden veel verschillende creditcards geaccepteerd. Je kan ook je pinpas meenemen, maar je kan dan niet overal betalen. Als je naar de Verenigde Staten reist is dit dus iets om goed rekening mee te houden. Hieronder hebben wij de meest gebruikte Amerikaanse creditcards op een rijtje gezet. Je kan hiermee gerust op vakantie ter vervanging van de pinpas.

Visa world card

Om te beginnen is de Visa world card erg populair. Deze wordt dan ook eigenlijk overal geaccepteerd en is het eerste jaar gratis. Je kan deze dus zonder kosten aanschaffen voor je vakantie. De meeste Amerikanen gebruiken de Visa ook. Je kan ook je vakantie boeken met deze geldige creditcard. Het bestedingslimiet van de kaart is 5.000 euro.

Visa World Card

Eerste jaar gratis

 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 5.000
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1150
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

MasterCard classic

Ook de MasterCard Classic is een veelgebruikte creditcard voor Amerika. Van deze creditcard zijn de jaarlijkse kosten veruit het laagste. Je kan er contactloos mee betalen in zowel Nederland als Amerika. Let wel op: de levertijd is 10 dagen. Zorg er dus voor dat je deze op tijd bestelt om zo problemen te voorkomen. Het bestedingslimiet is 5.000 euro.

MasterCard Classic


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  € 5.000
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1.150
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

American express card

Deze kaart is zoals de naam al suggereert een Amerikaanse creditcard. Deze kaart is wel aan de prijzige kant: 20 euro per maand voor de Gold card en 65 euro voor de Platinum card. Het voordeel is wel dat je met deze creditcard spaart voor verschillende prijzen en kortingen.

American Express Gold Card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Persoonlijk
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €2.236
 • shield-check 180 dagen aankoopverzekering

AMEX green card

Tot slot wordt de AMEX green card ook behoorlijk vaak gebruikt. Het bestedingslimiet is afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie. Verder ben je verzekerd tegen fraude en diefstal op al je aankopen in het buitenland. De enige voorwaarde is dat je netto inkomen minstens 1.645 euro per maand moet zijn (na aftrek van belastingen dus).

American Express Green Card


 • Type creditcard
  Fysiek
 • Bestedingslimiet
  Persoonlijk
 • truck-fast 10 dagen levertijd
 • calculator Inkomenseis €1.654
 • shield-check 90 dagen aankoopverzekering

Creditcard gebruiken in Amerika: hoe werkt dat?

Waneer je op vakantie gaat naar Amerika zijn de gewoonten wat betreft betalen heel anders dan in Nederland. Je hebt in principe twee betaalopties. Met je pincode middels de chip op de kaart de rekening betalen. Dit is alleen niet erg gebruikelijk in Amerikaanse restaurants.

Zo betaal je in een restaurant vaak niet zelf. De ober verwerkt jouw betaling namelijk. Je krijgt een mapje met de bon. Je legt je creditcard erin op de hoek van de tafel. Zo weet de ober dat je wil betalen.

Op de bon voor de ober zet je je handtekening. Hiermee autoriseer je als het ware de betaling. De ober neemt dan je creditcard mee voor een korte check, en komt na betaling terug. In plaats van dat je dus zelf pint met pincode wordt jouw handtekening gebruikt met creditcard bij de kaartlezer.

In het mapje zit dan jouw creditcard samen met twee bonnetjes: voor het restaurant en voor jou. Het is dus wel zo handig dat er dan voldoende bestedingsruimte op staat, om zo problemen te voorkomen. Verder is het gebruikelijk dat je over het totaalbedrag nog een ’tip’ (fooi) betaalt.

Gebruikelijk is tussen de 15 -20% van het totaalbedrag. Dit kan soms verwarrend zijn, zeker omdat dit in een Nederlands restaurant heel anders gaat. Lees je dus goed in voor je op reis gaat.

Postal code creditcard met willekeurige Amerikaanse postcode

Soms moet je ook een postcode opgeven wanneer je betaalt met een creditcard. Er wordt dan gevraagd om een ‘creditcard zip code’ of ‘postal code creditcard’. Bijvoorbeeld bij een onbemand tankstation. Toets dan een willekeurige Amerikaanse postcode in. Ook kan je proberen je eigen Nederlandse postcode in te vullen.

Het enige wat je dan moet doen is er een ‘0’ voor plakken. Let wel: dit werkt niet altijd. Het is dus het makkelijkste om een postcode in Amerika te gebruiken. Dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Transactiekosten geldopname

Wanneer je in Nederland gebruik maakt van een geldautomaat om geld op te nemen of te storten betaal je vaak transactiekosten. De bank rekent dan een klein percentage over het opgenomen bedrag. Als je geld opneemt in Amerika heb je ook te maken met transactiekosten, ook met creditcard.

Je steekt de creditcard in de betaalautomaat. Vervolgens kan je, als je wil, kiezen tussen with or without conversion. Wanneer je kiest voor ‘conversion’ bepaalt de desbetreffende bank waar je op dat moment pint de wisselkoers. Bij ‘without conversion’ kies je ook niet, maar jouw eigen bank bepaald dan de wisselkoers.

Onze tip: without conversion is vrijwel altijd goedkoper. De koers van de dollar kan behoorlijk verschillen en vaak bepaalt de bank de wisselkoers in haar eigen voordeel. Hiermee voorkom je onnodige kosten. Een creditcard gebruiken in Amerika is dus erg anders dan in ons kikkerlandje.

Veelgestelde vragen

Kies een willekeurige Amerikaanse postcode. Ook kan je je eigen postcode proberen door een simpelweg een ‘0’ voor te plakken.

In Amerika wordt doorgaans betaalt met een creditcard. Wanneer je op vakantie gaat naar Amerika is het daarom wel zo praktisch om ook een creditcard mee te nemen, zodat je zeker weet dat je kan betalen.

In Amerika worden veel verschillende creditcards gebruikt. Denk hierbij aan de Visa master card, American Express card en Mastercard.

Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie