Geld overmaken naar creditcard, hoe werkt dat?

op basis van 0 beoordelingen

Wil je precies weten hoe je geld kan storten en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan snel verder!

geld dat overgemaakt wordt naar creditcard
|

Door geld over te maken naar je creditcardrekening kan je een positief saldo op je creditcard creëren. Dit positieve saldo heeft verschillende voordelen voor jou als kaarthouder.

Hoe kan je geld overmaken naar je creditcard?

Er zijn verschillende manieren om geld over te maken naar jouw eigen creditcardrekening. Per creditcarduitgever kunnen de mogelijkheden verschillen. Vaak is het niet mogelijk om op iemand anders zijn creditcard geld te storten.

Het kan één tot drie werkdagen duren voor het bestedingslimiet daadwerkelijk verhoogd is.

Via iDEAL

Dit is de makkelijkste en snelste manier van overmaken. Via de bankierenapp of via je account op de bankwebsite kan je met iDEAL geld overmaken naar de gekoppelde bankrekening van de creditcard.

Via de bankrekening

Vanaf elke betaalrekening kan je geld overmaken naar jouw creditcard. Vaak moet deze rekening wel op jouw naam staan. Je maakt het extra geld hierbij over naar de rekening van de bank of financiële instelling.

Let op: Zet het klantnummer en eventueel het creditcardnummer in de overschrijving, zodat het extra geld op de juiste creditcard terecht komt. Het klantnummer kan je vinden in de bankierenapp of in jouw accountgegevens op de bankwebsite.

De bankrekeningnummers van ICS zijn:

  • ABN AMRO: NL75 ABNA 0844 9970 56
  • ING: NL43 INGB 0005 6353 34
  • Rabobank: NL88 RABO 0187 4987 92

De bankrekeningnummers van creditcards van Rabobank zijn:

  • Mastercard-creditcard: NL71 RABO 0350 8088 80, ten name van Rabobank Creditcard Mastercard.
  • Visa-creditcard: NL03 RABO 0350 8070 00, ten name van Rabo Krediet Maatschappij B.V.

Contant geld storten

Bij sommige uitgevers kan je ook contant geld op de creditcard storten, meestal is dit zo als je ook rechtstreeks geld kan overmaken naar de gekoppelde rekening van de creditcard.

Stortingen kunnen gedaan worden via een geldkantoor zoals Western Union, MoneyGram of GWK Travelex. Je geeft dan het contante geld en het bijbehorende rekeningnummer af.

Geld overmaken naar een prepaid creditcard

Op een prepaid creditcard moet je eerst geld storten om hem te kunnen gebruiken. Het positieve saldo is daarmee altijd gelijk aan je bestedingsruimte.

Geld storten kan op dezelfde manieren als bij een normale creditcard. De mogelijkheden kunnen ook wisselen per creditcarduitgever. Gemiddeld duurt het 1-2 werkdagen voor het saldo op je creditcard staat.

Wat zijn de voordelen?

Geld op je creditcard storten vergroot het bestedingslimiet, waardoor je meer uitgaven kan doen. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld het huren van een auto, waarbij er tijdelijk waarborg wordt ingehouden ten koste van je limiet.

Heb je een positief saldo, dan wordt deze als eerste aangesproken als je een transactie doet. Blijft er aan het eind van de maand nog een deel hiervan over, dan kom je in aanmerking voor spaarrente. Vanaf € 500 euro krijg je op jaarbasis gemiddeld 0,7% rente toegekend, welke dagelijks wordt berekend en maandelijks wordt uitgekeerd. Dit geldt echter vaak niet voor creditcards die je bij jouw eigen bank hebt aangevraagd, omdat deze een gekoppelde betaalrekening hebben. Ook American Express doet niet niet mee.

Als laatste is contant geld opnemen goedkoper met een positief saldo op je creditcard. De percentages of bedragen verschillen per creditcarduitgever. Het lagere tarief geldt enkel voor het opnemen van positief saldo.

Kort samengevat

Geld overmaken naar je creditcard kan op meerdere manieren, wisselend per creditcarduitgever. Mogelijkheden zijn via de bankierenapp met iDEAL, via overboeking naar de bankrekening of het contant storten bij een geldkantoor. Het duurt één tot drie werkdagen voor je extra bestedingsruimte op jouw creditcard staat.

Voordelen van een positief saldo op jouw creditcard zijn een tijdelijk hogere bestedingsruimte, de mogelijkheid om spaarrente te krijgen en de lagere kosten om contant geld op te nemen.

Ben je overtuigd en wil je een creditcard aanvragen? Vergelijk dan direct alle creditcards en vraag er snel en eenvoudig één aan.

Veelgestelde vragen

Ja, meestal alleen naar creditcards die op jouw naam staan.

Dit duurt één tot drie werkdagen.

De mogelijkheden kunnen wisselen per creditcarduitgever. Gebruikelijk is via iDEAL, via overboeking naar de bank of financiële instelling of met een contante storting.

Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie