Hoe werkt het aanvragen van een creditcard?

op basis van 0 beoordelingen

Het aanvragen van een reguliere creditcard is erg eenvoudig en kost, via de website van de financiële instelling, zo’n vijf minuten tijd. Echter kan het tot wel twee weken duren voor je jouw nieuwe creditcard echt in handen hebt.

Wil je weten wat er allemaal bij het aanvraagproces komt kijken? En hoe je dit proces kunt versnellen? Lees dan snel verder!

persoon die creditcard wilt aanvragen
|

Hoe kan je een creditcard aanvragen van Visa of Mastercard?

Als je een creditcard wilt aanvragen, kan je dit op verschillende manieren aanpakken:

 • Via de website van de bank/ financiële instelling: Dit is de snelste manier van aanvragen. Zoek het aanvraagformulier op op de website en vul het in.
 • Via de website van de creditcardmaatschappij: Je vraagt je kaart direct aan bij bijvoorbeeld Visa of Mastercard. Ook hierbij zoek je het aanvraagformulier op en vul je het in. Je kan je creditcard hierbij aan een willekeurige betaalrekening koppelen.
 • Langskomen op kantoor of telefonisch contact: Als je meer informatie wil, is dit een goede keuze. Let op: De betreffende medewerker heeft onder andere gegevens nodig over je werk, inkomsten, hypotheek en andere leningen en lasten.

Voor alle creditcards geldt dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Alle informatie over hoe oud je moet zijn om een creditcard aan te vragen lees je in ons speciale artikel.

Mike van den Broek

Hoe lang duurt het aanvragen van een Mastercard of Visa creditcard?

Een creditcard aanvraag indienen duurt zo’n vijf minuten, mits je dat online doet. Jouw creditcard ontvang je binnen twee weken na aanvraag.

Die tijd is nodig om:

 • De informatie van de aanvrager wordt gecontroleerd.
 • Er wordt een inkomenstoets en BKR toetsing gedaan om te kijken of je aan de eisen voldoet omtrent inkomen en schulden.
 • De kaart wordt geproduceerd, geactiveerd en opgestuurd.

Bij aankomst moet je zelf jouw creditcard online activeren. Daarna kun je direct jouw aankopen doen.

Bijna alle creditcardmaatschappijen zoals Mastercard en Visa hebben eenzelfde aanvraagtijd voor een normale creditcard. American Express schijnt de snelste te zijn, mits je voldoet aan alle financiële eisen.

Zelf heb ik recent een Mastercard classic aangevraagd. De aanvraag duurde hoogstens 2 á 3 minuten. Hierna kreeg ik na één dag een verzoek om me te identificeren. Vervolgens werd deze identificatie na één dag goedgekeurd en moest ik mijn salaris verifiëren. Deze verificatie kan tot 15 werkdagen duren. Hierna werd de creditcard opgestuurd. Dit kan tot 10 dagen duren bij Mastercard.

Jarno Westland

Een verlengde creditcard eerder ontvangen

Als jouw card bijna verloopt, wordt er vlak voor de vervaldatum een nieuwe creditcard verstuurd. Ben je in die periode weg en heb je jouw card nodig, dan kan je hem vaak eerder ontvangen door contact op te nemen met de uitgever.

Met spoed een creditcard aanvragen

Wil je een creditcard met spoed aanvragen? Dan kun je het beste een spoedaanvraag indienen of een prepaid creditcard aanvragen.

Spoedaanvraag indienen

Dit kun je doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Vraag online een creditcard aan.
 2. Bel na de aanvraag direct de creditcardaanbieder en geef aan dat er spoed bij komt kijken.
 3. Vaak wordt jouw kaart dan een week eerder verstuurd.
 4. Activeer jouw kredietkaart zodra hij binnenkomt, daarna kan je hem direct gebruiken.

Let op: Zelfs met een spoedaanvraag duurt het nog minimaal 5 werkdagen voordat je de creditcard in huis hebt!

Prepaid creditcard aanvragen

Een prepaid card wordt binnen enkele dagen na aanvraag verzonden, omdat er geen inkomenseis geldt en er geen BKR toetsing wordt gedaan. De aanvraag duurt enkele minuten:

 1. Kies een prepaid card die past bij je wensen.
 2. Vul het online formulier in en klik op ‘verzend’.
 3. Jouw prepaid card wordt binnen enkele werkdagen verzonden.
 4. Na binnenkomst stort je saldo vanaf jouw bankrekening op de kaart, waarna je hem direct kan gebruiken.

Virtuele creditcard

Als je een prepaid creditcard aanvraagt, kan dat in combinatie met een virtuele kaart. Deze kun je kort na aanvraag al activeren en gebruiken voor het doen van online betalingen.

Wil je alles weten over het met spoed aanvragen van jouw creditcard? Lees dan ons artikel: ‘Met spoed een creditcard aanvragen

Kort samengevat

Creditcards zijn online binnen vijf minuten aangevraagd, echter duurt het tot wel twee weken voordat hij in je brievenbus ligt.

Als je met spoed jouw creditcard nodig hebt, kan je een aanvraag hiervoor doen bij de uitgever. Daarnaast kan je een prepaid creditcard aanvragen, deze wordt binnen enkele werkdagen al verzonden.

Wil je snel een creditcard aanvragen? Vergelijk creditcards en begin gelijk met een creditcard aanvragen!

Veelgestelde vragen

Het kan tot veertien dagen duren voordat jouw aanvraag is goedgekeurd en de kaart is geproduceerd en verstuurd.

Het aanvraag proces van een creditcard is vaak erg kort en kan eenvoudig binnen 5/10 minuten gedaan worden.

Over Iris Kooi

Wil je iets weten over creditcards? Dan moet je bij Iris wezen! Iris schrijft bij creditcardvergelijken.nl wekelijks over tips, trucs en handige weetjes van de creditcard. In de wandelgangen horen we zelfs dat ze ’s nachts droomt over creditcards.

Lees meer

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat is de cashback op een creditcard?

Wat is de cashback op een creditcard?

Iris Kooi
Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Wat is de wisselkoersopslag van een creditcard?

Iris Kooi
Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Betalen met Apple Pay, hoe werkt dat?

Iris Kooi
0 reacties

Plaats een reactie