Kan ik een tijdelijke creditcard aanvragen?

Een tijdelijke creditcard kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Maar kan je wel een creditcard aanvragen voor tijdelijk gebruik? Wij hebben dit voor je uitgezocht en gaan je er op deze pagina álles over vertellen.

Prepaid kaart als tijdelijke creditcard

Tijdelijke creditcards kan je aanvragen bij verschillende creditcardmaatschappijen. Deze worden ook wel prepaid creditcards genoemd. Hoe werkt een tijdelijke creditcard precies? Met een tijdelijke of herbruikbare prepaid creditcard bepaal je zelf welk bedrag je erop zet, afhankelijk van het limiet van de kaart. Dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Deze prepaid creditcard is ideaal wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat en bijvoorbeeld een hotel moet boeken. Maar dat niet alleen: denk aan een speciale cadeaukaart bijvoorbeeld. Hiermee kan de ontvanger het geld vrijwel overal besteden.

Maar ook als je online wilt shoppen en een creditcard nodig hebt, is de eenmalige creditcard een handige oplossing zijn.

Kosten prepaid betaalkaart

Een prepaid card is dus ideaal als een tijdelijke creditcard voor vakantie of om eenmalige online aankopen te doen. Maar welke kosten zitten hieraan verbonden? Vaak heb je alleen te maken met eenmalige kosten voor zulke prepaid cards.

En dat zijn de kosten voor het aanschaffen van tijdelijke creditcards. Dit is vaak slechts een paar euro. Je hebt dus een gratis betaalrekening om gebruik van te maken, wat bij een normale creditcard niet het geval is. Bij een reguliere creditcard heb je namelijk ook te maken met een jaarlijkse bijdrage voor het gebruik van de pas.

Een wegwerp creditcard kopen kan je doen via de website van verschillende creditcardmaatschappijen. Bij Mastercard kun je bijvoorbeeld zo’n wegwerp creditcard aanschaffen. Deze is als los product verkrijgbaar.

Beste prepaid creditcards

Jij weet nu alles over de prepaid cards. Maar wat is de beste prepaid creditcard dan? Ook dit hebben wij voor je uitgezocht. De beste prepaid kaarten hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. Revolut Mastercard

Laten we beginnen met de Revolut Mastercard. Deze is erg populair, en met goede reden. Je betaalt namelijk geen kosten, ook niet eenmalig. Je kan dus een gratis bankrekening openen. Verder is de prepaid creditcard aanvragen zo geregeld. Omdat dit een virtuele card is kan je deze direct gebruiken.

  1. ICS Go card

Als je denkt aan een prepaid creditcard kopen is de ICS Go card een goede optie. Voor de prepaid card heb je geen minimaal inkomen nodig. Verder is de kaart perfect voor autohuur op vakantie of hotels mee te boeken, ook in verschillende valuta. Dit wordt dan automatisch omgerekend.

Het enige nadeel: de eenmalige kosten zijn 65 euro. Je kan de kaart opladen wanneer je wil, zo vaak je wil. Dat dan weer wel. Je kan dan wereldwijd betalen met de prepaid Visa tijdens al je tripjes en ook opwaarderen zonder extra kosten.

  1. Bunq Mastercard

Ook Bunq is een goede optie als het gaat om een prepaid Mastercard. Zo kan je een gratis spaarrekening open waar je ieder jaar 2% rente over krijgt. Verder is er ook geen inkomenseis en zijn de eenmalige kosten een stuk lager: slechts 35 euro. De Bunq mastercard kan je gebruiken zolang je wil en je betaalt geen transactiekosten.

  1. Openbank R42 Mastercard

Tot slot is deze R42 prepaid card van Openbank één van de goedkopere opties. Je betaalt geen jaarlijkse bijdrage en slechts 2 euro voor de aanschaf. Er is geen inkomenseis en je kan ook contactloos betalen. Het enige wat jij hoeft te doen is geld overmaken.

Voordelen prepaid creditcard

Twijfel je of een prepaid creditcard iets voor jou is? Hieronder staan de verschillende voordelen op een rij.

Geen BKR toetsing of registratie

Het aanschaffen van een wegwerp creditcard is heel eenvoudig omdat je geen BKR-toetsing hoeft af te leggen. Het is namelijk een kaart voor eenmalig gebruik, dus je kunt niet in het rood (negatief saldo) komen te staan.

Zelfs als je op de ‘zwarte lijst’ van het BKR staat kun je zonder zorgen een prepaid card aanschaffen. Met deze prepaid betaalkaart kan je namelijk ook geen schulden opbouwen. Het maximale bestedingslimiet van een tijdelijke creditcard is relatief laag in vergelijking met een gewone creditcard.

Bepaal zelf het bedrag op de prepaid card

Doorgaans kun je tussen de 25 en 250 euro op de kaart zetten. Het gebruik van een prepaid kredietkaart is vergelijkbaar met een cadeaubon, maar dan in ‘luxe’ uitvoering. Je kunt met deze kaart bijna overal betalen waar je ook met een MasterCard of Visa kunt betalen.

Virtuele creditcard

Wil je liever geen pasje? Dan kan je ervoor kiezen een virtuele card aan te schaffen. Hiermee kan je online betalingen doen zonder dat je een fysieke kaart nodig hebt. Een groot voordeel is dat je na de aanvraag direct kan betalen. Een fysieke kaart wordt altijd thuisbezorgd en vaak duurt dit wel een paar werkdagen. In een fysieke winkel kopen kan dus niet met de virtuele prepaid kaart.

Veelgestelde vragen

Kan je een tijdelijke creditcard aanvragen?

Een tijdelijke creditcard aanvragen is zeker mogelijk. Dit wordt ook wel een prepaid creditcard genoemd. Deze kan je bij verschillende creditcardmaatschappijen aanvragen.

Wat is een tijdelijke creditcard?

Bij een tijdelijke creditcard stort je zelf een bedrag op de bankrekening van de kaart. Dit is dan ook direct je bestedingslimiet. Een negatief saldo is niet mogelijk, evenals een BKR toetsing.