Hoe kan ik bitcoin kopen met een creditcard?

op basis van 0 beoordelingen

De recente toenemende populariteit van bitcoin is niet te missen. En met goede reden ook: je weet immers niet wat de toekomst brengen gaat. Misschien komt er wel weer een enorme piek! Maar bitcoin kopen met creditcard, hoe doe je dat? Wij hebben het voor je uitgezocht.

creditcard met bitcoin teken er op
|

Zo kan je bitcoin kopen met creditcard

Bitcoin kopen met creditcard kan op verschillende platforms. In slechts een paar simpele stappen kan jij de digitale munt kopen met creditcard. Wij hebben dit stappenplan hieronder voor je uitgelegd. Zo wordt bitcoin kopen een stuk eenvoudiger.

  1. Meld je aan bij een Bitcoin Exchange
    Voor je kan kopen met een creditcard dien je een account aan te maken bij een Bitcoin Exchange. Alleen zo kan je de cryptocurrency kopen. Vaak gaat dit gepaard met een registratieformulier.

    Iedere Exchange is anders en werkt weer met verschillende regels. Daarom doe je er verstandig aan eerst te vergelijken. Soms dien je bijvoorbeeld ene minimale storting te doen voor je kan kopen. De hoogte van dit bedrag kan ook verschillen.
  2. Creditcard koppelen aan je bitcoin wallet
    Account aangemaakt? Dan is bitcoins kopen met je creditcard weer een stapje dichterbij. Vervolgens dien je jouw creditcard te koppelen aan je wallet. Hiervoor moet je jezelf verifiëren. Zo weten ze zeker dat jij wel echt jij bent. Als je de betalingsaanbieder al gebruikt voor andere aankopen zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn.
  3. Bitcoins kopen
    Ondertussen zijn we bij de laatste stap aangekomen. Je kan namelijk na verificatie direct aan de slag. Je kan kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals je creditcard maar ook iDeal. Koop bitcoins niet allemaal in één keer, maar verspreid over weken of maanden. De koers kan namelijk sterk verschillen. Transacties kunnen super snel worden uitgevoerd met een creditcard. Veel sneller dan bij een bankoverschrijving.

Wat is bitcoin?

Bitcoin kopen met creditcard kan je nu. Maar heb je nog nooit bitcoins gekocht? Dan is het belangrijk dat je goed weet wat dit precies is. Daarom geven wij hier nog extra uitleg over. Bitcoin is een digitale munt. Je kan dit zien als een computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten.

De waarde van deze munt verschilt per dag en er is dus geen fysieke munt. In wijze is het dus elektronisch geld. Bitcoins kopen kan via verschillende exchanges. Deze komen dan terecht in je bitcoin wallet. De bitcoin werd voor het eerst geïntroduceerd in 2009. Het was de eerste digitale valuta.

De eerste handel in bitcoins vond plaats in 2010. Wanneer je er direct bij was heb je geluk gehad: de waarde van bitcoins schoot namelijk enorm omhoog. In 2018 kwam een enorme crash doordat er vanuit de autoriteiten meer toezichtmaatregelen kwamen.

Wat zijn cryptocurrencies?

Je hebt bitcoin en je hebt cryptocurrency. Wat is dan het verschil? Bitcoin is een soort cryptocurrency. Je hebt namelijk tegenwoordig verschillende soorten digitale munten. De wereld van crypto is erg uitgebreid en bitcoin (afkorting BTC) is echt niet het enige dat je kan kopen. Denk ook eens aan Ethereum bijvoorbeeld.

Goed om rekening mee te houden

Wanneer jij een cryptomunt wil kopen komt deze terecht in jouw wallet. Hier kan je ook de crypto’s die je op dat moment hebt beheren. In zulke wallets kan jij je crypto veilig opslaan, zodat bijvoorbeeld hackers niet jouw munten stelen.

Transactiekosten

Over de transacties die je uitvoert betaal je op ieder crypto platform transactiekosten. Hier halen zij dus ook hun winst uit. De transactiekosten verschillen per platform. Deze kosten betaal je dus over iedere transactie. Online kan je handelen met de verschillende munten.

Als je bijvoorbeeld denkt dat een munt meer waard wordt of juist gaat zakken in waarde kan je gaan traden. Ook kan je tegenwoordig crypto op steeds meer plekken ook als betaalmiddel gebruiken. Hierover later meer.

Wat kan je kopen met crypto?

Zoals eerder gezegd kan je ook een directe aankoop doen met je bitcoins. In plaats van dat je dan betaalt met geld betaal je met de digitale munt. Maar wat kan je er dan precies mee kopen? De waarde van de munt kan sterk verschillen, maar Bitcoin zit in een stijgende lijn.

Hierdoor gaan ook steeds meer mensen bitcoins aanschaffen. Toch maakt deze riskante koers het een risico wanneer je dit wil gebruiken als betaalmethode. Via Thuisbezorgd kan je eten bestellen met crypto bijvoorbeeld.

De creditcard kosten zijn een stuk hoger dan betalen met de cryptocurrency bitcoin. Ook zie je in Amerika mensen huizen betalen met de digitale munt. In El Salvador werd zelfs geëxperimenteerd met crypto als betaalmethode. Je betaalt dan in bitcoins (vaak met een crypto betaalpassen) , en de winkelier ontvangt het geld in de lokale valuta. Denk in Bitcoin naar dollar bijvoorbeeld.

Het risico van crypto betalen met creditcard

Bitcoins kan je dus aanschaffen met je creditcard. Het risico van een waardedaling ligt volgens de banken bij de consument. Wanneer jij bitcoins aanschaft met jouw creditcard is dit in feite een lening. Wil jij bitcoin kopen met creditcard? Dan kan de waarde dus veranderen. Deze transactie terugboeken is niet mogelijk.

In het ergste geval daalt de waarde van bitcoins heel erg, waardoor jij meer geld kwijt bent dan je van tevoren dacht. Je moet dit geld dan alsnog kunnen betalen. Beleggen in bitcoin met creditcard klinkt dus als een goed plan, maar zorg wel dat je een waardedaling kan betalen.

Geld uitgeven dat je niet hebt brengt altijd risico’s met zich mee. Je kan er ook voor kiezen een prepaid creditcard aan te schaffen. Als je de betaalpas eenmaal hebt aangeschaft kan je hier geld op storten om bitcoins mee te kopen. Crypto kopen met creditcard kan dus op verschillende manieren.

Veelgestelde vragen

Om met een creditcard Bitcoin te kopen dien je je eerst aan te melden bij een Exchange. Na aanmelding kan jij je creditcard koppelen aan je wallet. Vervolgens worden jouw gegevens gecontroleerd en na goedkeuring kan je bitcoins aanschaffen.

Op zoek naar een creditcard?

Mike met de Openbank r42 creditcard
Over Mike van den Broek

Mike heeft een passie voor de financiële sector en is gek op het zelf uitvogelen van alle ins en outs van deze wereld van creditcards. Door jarenlang gebruik te maken van creditcards merkte hij dat je met wat praktische kennis veel meer voordeel uit een creditcard kunt halen. 

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?
persoon die creditcard wilt opzeggen

Hoe kan ik mijn creditcard opzeggen?

Mike van den Broek
Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mike van den Broek
Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Hoe werkt een creditcard annuleringsverzekering?

Mike van den Broek
0 reacties

Plaats een reactie